neděle 6. července 2008

Zázračné tachyony

Před několika lety mi poslal kamarád spisek o tachyonech. Pobavil jsem se, napsal k tomu pár poznámek a poslal mu to zpátky s tím, že je to celé volovina. Tím to pro mě skončilo. Jaké bylo moje překvapení, když jsem nedávno narazil na „úžasné tachyonové stránky". Tohle se už nedá přejít mlčením. Někdo se ze mě snaží udělat pitomce.

Nemám rád, když ze mě někdo dělá pitomce.





Tachyonová energie vám umožňuje nám zlepšit zdraví a vede nás k hledání skutečných příčin zdravotních potíží. Pochopení poselství nemoci nám umožňuje změnit naše navyklé vzorce chování. To vede k osobnímu vývoji jednotlivce směrem k vyššímu řádu, pevnějšímu zdraví, láskyplnějšímu životu a celkové prosperitě.

Zaujaly vás tyto řádky? Úžasné, viďte. Vypadá to celé naprosto důvěryhodně a třeskutě vědecky. Až na to, že je to naprostá hovadina. Napsat blbost tak, aby se tvářila vědecky není, ale opravdu není žádný problém.

Takže co s těmi tachyony? Jak to s nimi vlastně je?

Nejprve by bylo dobré zjistit, co to ten tachyon vlastně je zač. Nějakou definici, víme? Takže co je to tachyon?

Tachyon je hypotetická částice rychlejší než světlo.
Ajajaj. Cože? Hypotetická částice? Co to znamená hypotetická? Hypotetická znamená, že si myslíme, že by mohla existovat. Nikdo nikdy nijak neprokázal její existenci. Možnost její existence vyplynula z první hypotézy bosonové teorie strun, avšak následující teorie strun už tuto hypotetickou částici nepotvrzují. A kurva!

Teď bacha. Existují firmy, které vyrábějí tachyonové výrobky! No toto? Nobelova cena za fyziku jistá, nesmrtelnost objevitele, pojmenování asteroidů, planetek, či hvězd jejímu objeviteli, sláva obrovská, zapsání do dějin lidstva, překonání Einsteina, začátek nové doby, éra tachyonová, kam se hrabe globální oteplování.

Toho všeho, naprosto nepochopitelně, idiotsky ignorantně, kreténsky významně, tohoto všecho se výrobci tachyonových výrobků vzdali, a šmudlají si svých pár fufliků místo aby zaujali místo, které by odpovídalo významnosti objevu!

Jak je to jen možné? Co vede tyto příštipkáře k tomu, že pohrdají slávou a uznámím? Co na to televize Nova? Jak to, že o této světové novince netočí reportáže? Proč představitelé tachyonového průmyslu nevystupují na konferencích? Jak to, že je davy neuctívají na Václavském náměstí? Takový převratný objev!

Navíc to umí léčit naprosto všechno! Rakovina? Za chvíli pryč.
Upadla vám ruka? Za chvíli vám naroste nová!
Jste idioti? Bohužel, tak v tomto případě tachyony selhávají. Musíte se smířit s tím, že idioty zůstanete.

V dalším textu budu používat citace z tachyonových stránek. Opravdu jsem už dlouho nečetl tak dokonale odbornou slátaninu, takže mi to nedá, abych se k tomu nevyjádřil.

Citace jsou psány kurzívou (taky se tomu říká italika, (jedná se o to šikmé písmo)):

Chtěli bychom poukázat na to, že tachyon (podle vědy hypotetická elementární částice) nebyl zatím vědou uznán, a proto nelze následující závěry dr. G. Cousense a D. Wagnera považovat za vědecky prokázané. Jedná se o nezávazná vyjádření názorů výzkumníků tachyonu.
Zajímavá jsou slova: nebyl zatím vědou uznán. Co tím chce básník říci? Ve vědě se nic neuznává. Buď něco prokázáno je, nebo to prokázáno není. Tachyony rozhodně prokázány nejsou. Existují jen hypoteticky. Předem se všem omlouvám, protože to slovo asi začnete brzo nesnášet.

V kvantové fyzice se energie, která vyplňuje vesmír, nazývá "energie nulového bodu".
Ha! Tak energie nulového bodu (zero point energy) – obvykle se to do češtiny překládá jako energie vakua (neschopný překladatel z angličtiny). Energie vakua je v současné době hodně zkoumaná oblast. Ono vyřešit dolování energie z ničeho, a vyřešit problém s energií by byla dost frajeřina. Není divu, že je v této oblasti takové živo.

Energie nulového bodu nemá formu, je všudypřítomná a je rychlejší než světlo.
Žádná energie nemá formu. Ani elektrická energie nemá formu, ani atomová energie nemá formu, ani kinetická energie nemá formu, ani chemická energie nemá formu. Co tím chtějí říci? Energie vakua je všudypřítomná, to je pravda. Energie vakua plyne z řešení Schrödingerovy rovnice za podmínky, kdy absolutní teplotu položíme rovnu nule. Že je rychlejší než světlo? Jak to vědí? Mohou to prokázat? Samozřejmě, že ne! Za tohle se udělují Nobelovy ceny!

Je nekonečně inteligentní a obsahuje všechno, co je potřeba pro vytváření dokonalé formy.
Jestli je nějaká energie vakua nekonečně inteligentní, tak já jsem naprostý blbec. To s tou formou nechápu. Asi se tím myslí, že když se dá ta forma do trouby, tak z toho vznikne bábovka.

Nemá žádný kmitočet, nerotuje, ani nevibruje. Nepodléhá gravitaci.
Pokud se ještě hovoří o energii vakua, tak o tom skoro nic nevíme. Takže klidně nemusí mít kmitočet ani nemusí rotovat, protože energie vakua je definována za teploty absolutní nuly, což je teplota za které ustává i atomový pohyb, když se něco nepohybuje, tak to samozřejmě ani nevibruje. Nechci se mýlit, ale gravitaci podléhá veškerá hmota, takže pokud bude energie vakua tvořena pouze energií, tak opravdu gravitaci podléhat nebude.
Obecně problém s energií vakua je v tom, že i když je jí nekonečné množství, tak ji jde velmi špatně vydolovat. K tomu, aby šla obecně nějaká energie vydolovat a použít, je potřeba vyšší a nižší energetický potenciál. Energie vakua má tak malý energetický potenciál, že sehnat ještě nižší dá docela práci, a třeba to vůbec nejde. O tom se ještě neví skoro nic, samozřejmě s výjimkou výrobců tachyonových prostředků, ti to mají zmáknuté naprosto dokonale. Není mi taky jasné proč, když tihle hoši umí používat energii vakua k práci, proč nevyřeší šmahem veškeré energetické problémy. Rázem by bylo po problémech s naftou, atomovým jádrem, elektřinou, byli by tak slavní a tak neskuteční boháči, že prodej pár směšných skleněných baněk s tachyony by je nemohl vzrušovat.

Tachyonová energie je všudypřítomná, neomezená a má veškerý potenciál pro vytváření dokonalých tvarů ve vesmíru.

Ano, s tím se dá souhlasit. Všimli jste si nenápadné záměny TACHYONU – to je hypotetické částice, kterou nikdo nikdy neviděl – za TACHYONOVOU ENERGII? Co to ta energie může být? Ale předpokládejme, že to je energie která je vytvářena hypotetickými částicemi, které nikdo nikdy neviděl, takže tedy tu energii taky nikdo nikdy neviděl, z čeho ovšem může plynout, že tato hypotetická energie tvořená hypotetickými částicemi může zcela jistě být neomezená, a může mít potenci pro vytváření tvarů. Stejnou potenci může mít například Superman, Rampa McKvak, Fantastická čtyřka i Vzdoromil Výsměšek. (Všimněte si chybné záměny potence za potenciál.)

Nemá žádnou rotaci, vibraci ani kmitočet a nepodléhá gravitaci, tak jako energie nulového bodu.
Ano o hypotetické energii, kterou tvoří hypotetické částice se dá říct i to, že nemusí mít vibraci a kmitočet. Kromě toho, jedná se o jeden termín, pokud něco vibruje, tak to kmitá. A kmitá to na určité frekvencí, že? To skoro vypadá, jako by někdo nevěděl, o co jde.

Rozdíl mezi tachyonovou energií a energií nulového bodu je v tom, že tachyonová energie má tvar.
A další překvápko. Jen tak mezi řečí dochází ke sjednocení tachyonové energie s energií vakua! Další Nobelova cena! To už je druhá. To tyhle hochy opravdu vůbec nezajímá? Jenom bych si dovolil polemizovat s tvrzením, že by nějaká energie mohla mít tvar. Jediné, co mě napadá, jestli se tím nemyslí, když se koupí baterie do svítilny. Ta baterka má tvar takového válečku. I když na druhou stranu baterka co se strká do mobilu má tvar placatého čtverečku. Ještě mě napadlo, že by tím mohli myslet tvar té skleněné baňky co v ní ty tachyony skladují.

Můžeme použít jednoduchý příklad. Představme si nekonečně rozlehlý oceán, který obsahuje nekonečné množství kapek, ale stejně jako energie nulového bodu nemá tvar. Když z oceánu vezmete jednu kapku, bude stále obsahovat vše, co obsahuje oceán, ale nyní bude mít tvar. Stejně tak obsahuje i tachyonová energie všechno, co existuje v energii nulového bodu, ale má nyní tvar.
Aha, takže tím se to opravdu vysvětluje, opravdu tím myslí tu baňku. Když dám elektřinu do baterky bude mít tvar baterky, když ji dám do generátoru bude mít tvar generátoru, když ji dám do hlavy bude mít tvar hlavy, a protože je to hlava, tak bude moci myslet. Idiotismus použitých tvrzení je evidentní. BTW jak to, že oceán nemá tvar? Vždyť bez znalosti tvaru oceánu, by nemohla existovat námořní doprava. Tvar oceánu je přece zachycen v mapách, a to i v prostorových!

Zhuštění energie nulového bodu do tachyonové energie je počátkem energetického kontinua, které je bezprostředně zodpovědné za všechny tvary na této planetě.

Tohle je úžasná věta. Takovou bych chtěl také někdy vymyslet. Takže ta energie, která je „neomezená" se dá ještě zhustit! Neuvěřitelné! Nekonečně veliká energie je zhušťována do ještě nekonečnější zhuštěné formy energie. Sice to vypadá jako blbost, ale teoreticky to možné je. Z matematiky nekonečen víme, že nekonečna nemusí být stejně velká a že jedno může být větší než druhé, mohou mít různý počet prvků. Ale to asi tihle tachyonoví troubové na mysli neměli. Energetické kontinuum je také hovadina. Krásně to zní, že ano? Ví ale někdo, co to je?

Kontinuum má více významů: Obecně označuje prostředí, které je považováno za spojité či souvislé. Nepřihlíží se tedy k možné diskrétní struktuře prostředí. Fyzika používá toto označení pro idealizovaný model hmoty, který zanedbává její částicovou strukturu (atomy, molekuly) a považuje hmotu za spojité prostředí, které lze popsat její hustotou. V matematice se jako kontinuum označuje kardinální číslo, které je mohutností množiny reálných čísel. Který z těchto tří významů měl tvůrce tachyonové blbiny na mysli se lze domýšlet jen těžko.

Ovšem spojení, že toto kontinuum – o kterém nikdo neví co znamená – je zodpovědné, dokonce bezprostředně! za všechny tvary na této planetě, to je opravdu tvrzení do pranice. Vkrádá se otázka, jestli za to nemůže třeba něco jiného, o čem se toho ví víc, třeba evoluce, nebo tak nějak. Nebo třeba Bůh, ale to by pak znamenalo, že bůh je energetické kontinuum a to by se křesťanům nelíbilo. Tuším, že ani islámistům. Prostě zhuštění pisatelovy imaginace do nervosvalového stimulu bylo počátkem duševního kontinua, které mělo za bezprostřední představu okamžitého zbohatnutí prodáváním nejrůznějších tvarů s hypotetickými tachyony.

Následující krok v tomto energetickém kontinuu se dá nejlépe vysvětlit prostřednictvím poněkud zjednodušených fyzikálních pojmů.
Samozřejmě. Nyní přichází zjednodušený krok aby to ti debili platící zákazníci pochopili. Žádné matematické důkazy, žádné teoretické práce. Žádné publikace ve vědeckých časopisech, přichází vážený kliente, platící zákazníku zjednodušení pro tebe.

Naval prachy! 

Jestliže až do teď jsme se pohybovali v rovině hypotetické, to znamená neprokázané, pak v tuto chvíli už máme za prokázané, že to co si čtenář na začátku přečetl jako úvodní informaci, již nyní zapoměl, a můžeme tedy z počátečních hypotéz vesele vyvozovat další, ještě hypotetičtější závěry. Pro UB – úplně blbý – z hypotetických předpokladů můžeme odvodit naprosto cokoliv. To cokoliv bude úplně stejně hypotetické, jako hypotetický předpoklad. I když to odvození bude formálně logicky správné.

Pro toto vysvětlení prozkoumáme jako příklad vzájemné působení tachyonové energie a částic z rodiny leptonů.

Chvályhodné, jen vysvětlujte.

První elementární částicí rodiny leptonů je pion.
Pion, neboli pí-mezon je prostě jedna z částic. Jestli je první nebo poslední je úplně jedno. Možná se tím první myslí to, že byla objevena poměrně brzo. Leptony jsou částice na které nepůsobí silná jaderná síla. Zatím dobrý, nezaškodí si trochu zopakovat částicovou fyziku.

Pion existuje pod úrovní rychlosti světla a má přesnou, matematicky spočitatelnou oběžnou dráhu, kterou nazýváme "subtilní organizující energetické pole", krátce SOEP (Subtle Organizing Energy Field – S.O.E.F).

Všechny částice, které mají hmotnost, MUSÍ existovat pod rychlostí světla. (Tady se překladatel z angličtiny moc nesnažil. Patrně to mělo znamenat, že se takové částice pohybují rychlostí menší než světlo.) Pokud by to tak nebylo, vyvrátili bychom Teorii relativity a kvantovou fyziku, prostě posledních sto let vědeckého vývoje jedním vrzem. Částice které se pohybují přesně rychlostí světla, například fotony, hmotnost nemají, přesněji jejich hmotnost se rovná nule.

Problémem je přesně matematicky spočitatelná oběžná dráha. Většinou se tomu říká orbita, protože to nemusí být kružnice. Nikde se tu také neřeší, kolem čeho ten chudák pion vlastně obíhá? A obíhá vůbec kolem něčeho? Ale dřív tu mleli něco o zjednodušení, tak nevím. Zase Bohrův model atomu je z dnešního pohledu jednoduchý až moc. Další problém s tou přesností je v tom, že existuje něco jako Heisenbergův princip neurčitosti. Polohu částice nemůžeme nikdy změřit přesně, ale jen přibližně. Měříme vlastně pravděpodobnost, že částice v určeném prostoru bude. Jestli to je - přesná, matematicky spočitatelná dráha – těžko říct.

Ale pozor, přichází bomba! – kterou nazýváme SOEF! Možnou orbitu pionu nazývají SOEF pánové tachyoňáci, ale jako na potvoru, nikdo jiný! Jak je tohle možné? Není to čirou náhodou zbožné přání, aby se to tak jmenovalo? Proč to nezmiňuje nikdo jiný? Proč se o tom nepíše v Bibli?

Ještě ke slovu subtilní – znamená to drobný, jemný, něžný, křehký. To je poetické že? Organizující znamená, že někdo něco organizuje. Proč organizují piony? Mohou organizovat i nepiony? Takže celý název: něžně organizující energetické pole. Cítíte tu poezii? Kam se na to hrabe přízemní kvantová fyzika.

SOEP existují těsně pod úrovní rychlosti světla a jsou přímo zodpovědná za přeměnu tachyonové energie na frekvence, jež jsou nutné k tomu, aby vytvořily, zorganizovaly a udržely dokonalou formu.
Takže v minulé větě byl definován SOEF a česky je to asi SOEP. Tvrdí se o tom, že to existuje těsně pod úrovní rychlosti světla. Pak to ovšem musí mít nějakou minimální hmotnost. Ale jestli je to energetické pole jak se tvrdí, pak by to žádnou hmotnost mít nemělo a mělo by se to pohybovat přesně rychlostí světla! Co to znamená „těsně"? Znamená to 99,99% nebo 50% nebo 10%? Zapomněl jsem, že to je zjednodušený výklad, takže se spokojím se slovem těsně. Přeměna tachyonové energie na frekvence – tak to je naprosto úžasné. Hypotetická částice, která tvoří hypotetickou energii tvoří frekvenci. To klidně může. Může taky tvořit nulovou frekvenci, nebo dokonce hypotetickou nenulovou frekvenci. Zajímalo by mě jestli ty frekvence mohou vytvořit i nedokonalou formu. Jak to, že tvoří jenom dokonalou. A vůbec, jak se rozezná dokonalá forma od nedokonalé. Nemůžou za to náhodou Marťani?

Všechny tvary se samozřejmě skládají z různých frekvencí.
Ano, to může být pravda. Není to sice tak samozřejmé, ale budiž. Hoši mohou mít na mysli buď dualitu částice a vlnění, kterou popsal Louis de Broglie. Podle tohoto zákona je každá hmotná částice vyjádřitelná vlnou. Pro neznalé fyziky vlnová délka a frekvence jsou svázány jednoduchým vzorečkem, ale to už si najděte sami. Nebo mohou mít na mysli popis periodické funkce pomocí Fourierovy řady, která slouží k zápisu jakéhokoliv periodického průběhu pomocí goniometrických funkcí sinus a kosinus. Tím se popisuje například „tvar" hlasu. Jestliže je částici možno popsat vlnou, pak několik částic by se dalo popsat součtem několika různých vln. K tomu by se daly Fourierovy řad klidně použít. Jak jednoduché milý Watsone!

SOEP proměňují tachyonovou energii přesně v tu frekvenci, kterou daný tvar potřebuje..

Úžasné tvrzení. Hypotetická částice, která tvoří hypotetickou energii, které tvoří něco co se jmenuje SOEP o čem nikdo neví co to je, kromě těch co vyrábějí tachyony, vyrábí přesně tu frekvenci, kterou tvar potřebuje! Není to přesně naopak? Co bylo dřív, slepice, nebo vejce? Není to celé náhodou blbost?

V tomto případě udržuje SOEP, jež zkoumáme, pion na jeho oběžné dráze.
ÚŽASNÉ! Nobelovy ceny se jen hrnou! Jsem asi otravný, ale hypotetická částice asi vyrábí hypotetickou energii ta asi vyrábí hypotetické SOEP a to drží pion na oběžné dráze! Na oběžné dráze čeho? Kolem čeho, proboha, ten pion obíhá? Tedy pokud vůbec něco obíhá? Ten pion obíhá sám sebe? Jak je to vlastně? Jen tak mimochodem, piony jsou tři: plus, minus a nula.

SOEP pionu, které se nachází těsně pod rychlostí světla, na sebe vzájemně působí s tachyonem, jenž je rychlejší než světlo.
Pion je částice jejíž existence je dokázána a která má nenulovou hmotnost, takže proto se MUSÍ pohybovat rychlostí nižší než světlo. Takže pion má údajně na sebe nechat působit tachyonem tj. hypotetickou částicí, kterou nikdy nikdo nikdy neprokázal, že existuje. To je docela možné. Potom ovšem také moje tvrzení, že pion reaguje s Neviditelným Růžovým Jednorožcem má naprosto stejnou argumentační hodnotu. Jen podotýkám, že NRJ je naprosto stejná hypotetická entita jako tachyon.

Poté, co SOEP přeměnilo tachyon na frekvenci pionu, se pion okamžitě přemění v mion.

Pion se rozpadá na mion a neutrino. To za prvé. Za druhé určitě za to nemůže SOEP, protože o tom nikdo neví, co to je. Tedy kromě Pánů z Tachyonu.

Jen pro pořádek jak je to s těmi piony a miony.
Pí +/- mezony (piony π ±) mají hmotnost 139,6 MeV/c2 a průměrnou dobu života 2,6×10-8 sekund. V 99,9877% se rozpadají na mion a neutrino:
π+ → μ+ + νμ
π- → μ- + νμ
V 0,0123% se rozpadají na elektron a neutrino:
π+ → e+ + νe
π- → e- + νe
Pí nula mezony π0 mají o něco menší hmotnost 135,0 MeV/c2 a také kratší dobu života 8,4×10-17 sekund. Rozpadají se díky působení elektromagnetických sil. V 98,798% se rozpadají na dvojici fotonů:
π0 → 2 γ
V 1,198% se rozpadají na foton a elektronovo-pozitronový pár:
π0 → γ + e+ + e-
A teď mi řekněte, který z těch čtyřech případů měli tvůrci tachyonové blbosti na mysli?
Správně ani jeden z nich. Ty kraviny co o tom píšou nemají s vědou opravdu, ale opravdu nic společného.

Nový mion má oběžnou dráhu desetkrát větší, než je oběžná dráha pionu.
Tohle může být pravda. Stačí se podívat do tabulek.

SOEP mionu se rovněž nachází těsně pod rychlostí světla.

Jestliže má mion hmotnost 105,7 MeV/c2, pak se tedy opravdu MUSÍ pohybovat rychlostí menší než světlo. S tím nic nezmůže ani SOEP ani NRJ.

Jestliže nyní dojde k setkání SOEP mionu s tachyonem, oběžná dráha se opět zvětší a z mionu okamžitě vznikne elektron.

Miony jsou nestabilní elementární částice, které se rozpadají pomocí slabé interakce na elektron a dvě neutrina. Ale třeba za to může Neviditelný Růžový Jednorožec.

Tento nový elektron má oběžnou dráhu dvě stě sedmkrát větší, než je oběžná dráha mionu. Tento neustálý proces kdy SOEP přeměňují tachyon na potřebné frekvence, zde samozřejmě nekončí, ale pokračuje celým energetickým kontinuem.

Velikost oběžné dráhy elektronu, mionu, pionu, s tím opravdu nemá co dělat. Hlavně, že jsme se dozvěděli, že existují kvantové částice, které se rozpadají, prostě taková kvantová mechanika v kostce. A samozřejmě SOEP a také Neviditelný Růžový Jednorožec mohou za všechno.

Pokračuje, až je nakonec dosaženo dokonalého tvaru – ať už se jedná o lidskou bytost nebo jakýkoliv jiný tvar, který známe. Tachyonová energie je spojující energií, která je zodpovědná za tvoření všech tvarů na planetě. Tachyonová energie má klíčovou funkci v proudu energie, který probíhá od nekonečné beztvarosti až k dokonalé formě. To je energetické kontinuum.
Jestli to tedy mohu nějak shrnout. Nějaká hypotetická částice, která plyne z jedné hypotézy, hypoteticky produkuje hypotetické pole, které hypoteticky produkuje SOEP a to hypoteticky produkuje tvar hmoty. Úžasné, že? (Vsadím se, že už to slovo nejen hypoteticky, ale naprosto reálně nesnášíte.) Dokonce tam máme kontinuum. Odhaduji, že v tomto textu se skrývá tak okolo 10 Nobelových cen za fyziku a nesmrtelná sláva pro jejich nositele. Mohli bychom ovšem přece jen vzít do úvahy i druhou možnost, a to, že je to celé naprostá hovadina. A také nesmíme zapomínat, že božský Budha tvrdí něco úplně jiného.

Pokračuje, až je nakonec dosaženo dokonalého tvaru – ať už se jedná o lidskou bytost nebo jakýkoliv jiný tvar, který známe. Tachyonová energie je spojující energií, která je zodpovědná za tvoření všech tvarů na planetě. Tachyonová energie má klíčovou funkci v proudu energie, který probíhá od nekonečné beztvarosti až k dokonalé formě. To je energetické kontinuum.
Aha, takže nyní konečně začíná být jasné, jak pánové chápou kontinuum. Jedná se o idealizovaný model hmoty, který zanedbává její částicovou strukturu (atomy, molekuly) a považuje hmotu za spojité prostředí, které lze popsat její hustotou. Sice tedy moc nechápu jak s hustotou souvisí hypotetická částice, která tvoří hypotetickou energii, která tvoří SOEP, ale budiž.

Jako všechny formy v našem vesmíru, který je pomalejší než světlo,
Co je to forma pomalejší než světlo? Forma na bábovku? Může to být foton? Nebo je to forma myšlenky? Existuje jiný vesmír než náš? Vesmír je pomalejší než světlo? Co je to za blbost? Co na to korán?

nemohou ani SOEP dosáhnout rychlosti vyšší než je rychlost světla. To je velmi důležitý moment.
Důležitým momentem je hlavně tahání peněz z lidí. Zmiňovaný moment vyplývá z Teorie relativity. Informace se nemůže šířit rychleji než světlo. Ani případné tachyony s tím nic nenadělají. Ani případná tachyonová energie, ani případné něžné a křehké organizační energetické pole, ani NRJ.

Náš svět je světem tvarů a jediný způsob, jak se svět tvarů může spojit s beztvarou energií nulové bodu je prostřednictvím tachyonu.
Ano, náš svět je světem hmotným a jediným způsobem jak se spojit s beztvarou myšlenkou je prostřednictvím NRJ. Kdo tvrdí něco jiného nemá ponětí o kvantové mechanice Neviditelných Růžových Jednorožců.

Tachyonová energie v sobě zahrnuje veškerý potenciál k tomu, aby vytvořila v jakékoli individualizované formě života dokonalé energetické kontinuum.
Ano, něco, co nikdo nikdy neviděl a existuje to pouze teoreticky může zcela jistě obsahovat nejenom individualizované ale i skupinové energetické kontinuum, navíc i ve formě života. Jenom nechápu, proč toto kontinuum nemůže vytvářet kromě dokonalých i nedokonalé formy?

Všechno, co je například přítomno v lidském těle, existuje v dokonalé formě již v tachyonu.

Ano, všechno v lidském těle může být produktem dokonalé formy NRJ. I taková teoretická částice jako tachyon, může být teoreticky produkována NRJ, což je bytost úžasné duchovní síly, protože umí být růžová i neviditelná zároveň. Věříme, že je růžová, logicky víme, že je neviditelná, protože ji nevidíme

Výborný příklad nalezneme v království zvířat. Víme, že zvířata, která nebyla žádným způsobem ovlivněna lidmi, vedou naprosto zdravý život.
Zvláště, pokud vůbec nějaká taková zvířata vůbec existují. To asi ještě neviděli sousedovic tlustého psa. Obávám se tvrdit, že KAŽDÉ zvíře na zemi je nějakým způsobem ovlivněno světovou populací lidí. Jediné organismy, které člověk žádným způsobem neovlivňuje jsou asi jedině viry. Jsou to zvířata? Jak moc jsou viry zdravé? Jak se pozná nemocný vir. Jsou zdraví paraziti?

Například délka života savců dosahuje až sedminásobku jejich období růstu. U lidí by to znamenalo sto čtyřicet let naprosto zdravého života.

Nemohlo by to být třeba tím, že prodlužování období dětství u lidí bylo evolučně výhodné, kvůli vstřebání veškerého dostupného vzdělání a dovedností, které lidstvo nashromáždilo v průběhu svého vývoje? Ale co to kecám. To je házení perel sviním.

Ze čtyřiceti tisíc chronických a degenerativních nemocí, jež zná lidské lékařství, bylo u divoce žijících zvířat zaznamenáno jenom několik!

Naprostý souhlas! Taková chronická závislost na internetu a gambling nebyly u divokých zvířat pozorovány vůbec!!! Navíc proč si někdo s těmi zvířaty nepromluví? Proč je nenechají vyplnit dotazniky jestli těmi nemocemi třeba náhodou netrpí? Zajímá se o to vůbec někdo? Co na to Greenpiss? Mluvili o tom někdy s velrybami? Proč ne??

Důvodem je, že divoká zvířata nemají onu schopnost blokovat své energetické kontinuum, a vytvářet tak nedostatek a nemoci. Příroda je evidentně skoro dokonalá a právě taková je i charakteristika tachyonové energie.
Já jsem myslel, že to je tím, že zvířata neumějí ovládat internet. A ono za to může blokovaní energetického kontinua, které hypoteticky vzniká ze SOEP, které hypoteticky vzniká z tachyonové energie, která hypoteticky vzniká, tím, že si někdo teoreticky myslí, že by to tak mohlo být. A o dokonalosti přírody vypovídají archeologické nálezy s tisíci vyhynulých druhů. Ty druhy, které vyhynuly evidentně neuměly vytvářet nedostatek nemocí.

Energetické kontinuum je neustálým tokem energie plynoucím z neomezené energie nulového bodu, která se poté zhušťuje do své tachyonové formy rychlejší než světlo.
Ha! Energie vakua opět na scéně. Ta má výhodu v tom, že se o ní ví mnohem méně, takže se o tom dají říkat s naprostým klidem naprosté pitomosti.

Poté dochází k interakci tachyonu se SOEP, která jej přeměňují na specifické frekvence SOEP, tak vytváří energetický matrix, ze kterého jsou vytvářeny všechny fyzické formy.
Pozor, nová definice energetický matrix. Co to je? Je to jedna věc? Nebo je jich víc? Nese to informaci o fyzických formách? Co takové informace o duchovních formách? Kdo nese je?

Energetické kontinuum zahrnuje jak nekonečnou, beztvarou expanzi, tak konečný zhuštěný tvar. Pokud jsme jednou porozuměli, že toto energetické kontinuum existuje, a také jak funguje, můžeme pochopit i důsledek blokád v energetickém toku směrem dolů přes jeho různé úrovně.
Spojitá energie která je nekonečná může být i konečná a mít tvar. Pokud tomu někdo neporozuměl, ať se přihlásí v 5 hodin ráno k zastřelení za úsvitu.
Ano, zcela jasně jsme porozuměli. Někdo si něco vymyslí a pak k tomu další dovymyslí něco dalšího, načež se tím vším dodovymyšleným vysvětlí naprosto všechno. Proč mi někdo nevysvětlil, že to nemám číst.

Z pohledu holistické léčby je dokonalou léčbou taková, která propojuje léčbu na tělesné, emocionální a duševní i duchovní úrovni.
Tak s tím se dá souhlasit. Jen mi není jasný rozdíl mezi duševní a duchovní úrovní. A taky rozdíl mezi emocionální a duševní a duchovní úrovní. Také mi není jasný náhlý přechod od tachyonů k holistické medicíně, holt jsem asi blbý jak lyska.

Rozvíjíme se vzhůru po nepřerušené spirále od řádu a poté chaosu k vyšší úrovni řádu a skrze chaos a nemoci k ještě vyšší úrovni řádu. Chaos je odrazovým můstkem od jedné úrovně řádu k další vyšší úrovni řádu. Zažívá to každý, ať už si toho je vědom nebo ne. Každá nová úroveň řádu je novou úrovní zdraví.
Další nové, nedefinované výrazy: holistická léčba, chaos vyšší úrovně, nemoc vyššího řádu, nová úroveň zdraví. Ví někdo vůbec co to znamená? Jsou to jen kecy, nebo to znamená něco konkrétního? Mám vyšší úroveň zdraví, když jsem si vyléčil rýmu? Nebo je vyšší, když jsem vyléčil chřipku? Může za to chaos vyššího řádu? Nebo spíš viry? Nebo nezdravé vysedávání v přítmí počítačových monitorů? Nebo tachyonové nesmysly?

Tachyonová energie je klíčem, jenž nás provede chaosem i zátěží našeho všedního života a vytváří nový životní řád a kvalitu.
Proklamativní věta. Ta nesmí chybět. Jen vzhůru radostněji, vstříc radostným zítřkům! To, co nikdo nikdy neviděl a existuje jen hypoteticky umí naprosto dokonale léčit! Ovšem mnohem lepší v léčbě je NRJ. Nezapomeňte si doma tachyonové klíče!

Tachyonizované TM nástroje nám významně pomáhají k tomu, abychom tímto procesem procházeli rychleji. Používání tachyonu nepředkládá pouze holistický model léčení, ale i proces, díky kterému se každý z nás může vydat směrem k naprostému zdraví a ke sjednocení se Vším, co je.
A je to tady!
Naprostá zdravost – náš cíl. Tachyonovými dečkami ke světlým zítřkům. Kdo se chce sjednocovat, nástup – později určíme kdo s kým! Navalte prachy za tachyonizované nástroje. Sice to existuje jen teoreticky, ale jsme firma, která to umí vyrábět! A nejenom to, kašleme na slávu na miliony dolarů z Nobelových cen, a obětujeme slávu ušlechtilému poslání, aby si ubozí nemocní mohli koupit výrobek, který umíme „otachyonizovat", ať už to znamená cokoliv. Těmi nemocnými máme na mysli hlavně nemocné duchem. Obzvláště jsou vítání nevzdělanci a absolventi humanitních škol. O těch se dá s úspěchem předpokládat, že o fyzice a matematice nemají ani šajn, takže budou našimi velmi spokojenými zákazníky!

Zdraví zdar a tachyonům zvláště!

Závěr:
Tachyonové výrobky jsou jeden velký podvod, je to komerční magie v nejodpornějším smyslu slova. Snaží se vypadat vědecky a používá vědecké výrazy pro svoji mytologii čímž zcela záměrně uvádí v omyl všechny, kteří dané problematice nerozumějí za účelem DOLOVÁNÍ PENĚZ z lidí za výrobky, které jsou „tachyonově upraveny". Je to hyenismus, a parazitování na neznalostech lidí. Morálně je to naprosto odporné.

Pokud mi klasická medicína nepomůže, mohu se obrátit na lidové léčitele, nebo na alternativní léčebné metody. V tom případě je to férové, protože vím, že se jedná o léčbu jinými, než vědeckými prostředky. Pokud však někdo tvrdí, že léčí pomocí tachyonů a vzbuzuje dojem, že se jedná o vědecký přístup, pak je to naprostý gauner, který zneužívá lidské neznalosti k úmyslnému předstírání, že jeho léčba účinná protože je postavena na vědeckých základech! Pokud se některému z těchto parazitů na vědě povede něco vyléčit, tak za to zcela jistě nemohou chudáci tachyoni. Ti jsou v tom opravdu nevinně, vždyť existují jen teoreticky.

Z hlediska reklamací je to také naprosto geniální. Zkuste reklamovat něco, co má obsahovat částice, které jsou TEORETICKY rychlejší než světlo. Ty z principu nemůžete vidět, že? Jak zjistíte, že tam jsou, HA! Jak budete reklamovat, že vám tachyony nevyléčily padoucnici?
Ostatně o celém tom podniku se dá říct dál jen to, co píšou sami na svých stránkách:
Upozornění: Informace na těchto stránkách nepředstavují pokyny na léčení, ani lékařské vyšetření nenahrazují. K odstranění jakýchkoliv zdravotních potíží doporučujeme, aby čtenáři nejdříve vyhledali kvalifikovaného lékaře. Doporučujeme zůstat pod lékařským dohledem v případě jakýchkoliv závažných zdravotních problémů. 

Ale hlavně tam najdete toto:
Jedná se o nezávazná vyjádření názorů výzkumníků tachyonu.
A nakonec, v tomto textu se ke všemu drze přiznávají, že s „výrobky" nedělají vůbec nic!
Tachyonizační proces neprobíhá na základě frekvence, rotace ani přenosu. Nejedná se o vysokofrekvenční indukční technologii. Nevyužívá zvuku, vakua a nemá nic společného s radionickými přístroji nebo s přenosem SE5. Tachyonizace nevyužívá posvátné geometrie, aby výrobky plnila nějakou informací, ani nevyžaduje modlitbu nebo meditaci. Tento proces není technologií, jež by byla založena na fotonech. Nevyužívá žádných krystalů ani orgonových technologií. Nevyužívá magnety. Tachyonizační proces nezávisí na tom, kdo tachyonizaci provádí. Tachyonová energie nemůže být naplněna informací, není ani negativní, pozitivní nebo neutrální.
Jinými slovy, sice dobře víme, že je to celé podvod, ale DEJTE NÁM SVÉ PENÍZE, a když to nepomůže, reklamaci si vyřizujte se svým lékařem.

Není ten jejich odporný obchodní model geniální?




Související články:
Komerční magie
What the fuck! Do we know?


Rubrika: Teorie všeho | 6.07.2008, 3:25:00

121 komentářů:

  1. AD 6) Vyštrachal jsem zmíněnou knihu (s. 157-158). Skutečně v ní je uvedeno, že nejvyšší předpoklad k víře mají obory humanitní, umělecké a pedagogické (73-79 procent), pak sociální vědy s výjimkou psychologie (66 procent), přírodní vědy (55 procent), psychologie 34 procent. Potíž je v tom, že tato procenta, dle uvedeného zdroje, zahrnují jak odpověď na otázku \"Považujete mimosmyslové vnímání za pravděpodobné?\" tak i na otázku: \"Považujete mimosmyslové vnímání za prokázanou skutečnost?\" (Dotaz byl směrován na profesory různých specializací). Problém je v tom, že směšuje víru a připouštění a navíc se to netýká schopnosti odhalit zjevný blábol. Opravdu si nemyslím, že člověk vyškolený ve společenských vědách je takový blbec, za jakého jej pokládáte...

    OdpovědětVymazat
  2. Kojote, to je velmi pěkně napsáno. Sám jsem se s těmi tachyonizátory nedávno pustil do křížku, ale nemá to cenu. Když chce někdo platit ticku za plastikové placičky, jeho věc. Díky, opravdu moc dobré.

    OdpovědětVymazat
  3. To Kojot:
    Děkuji za recenzi.
    Pokud by tvrdili: \"Léčíme pomocí woodoo a zaříkávání,\" bylo by všechno v pořádku. Proto jsem psal článek lehce útočným stylem, nemám rád, když někdo úmyslně dělá z lidí pitomce.
    Co se týká té nadzvedávací věty v posledním odstavci před závěrem - celý odstavec je ironickou závěrečnou proklamativní výzvou.

    OdpovědětVymazat
  4. Sorry Vláďo, vzal jsem Vám copywright, omlouvám se. Možná by pomohla tachyonizovaná placička přiložená na čele.....:-)

    OdpovědětVymazat
  5. copywright, já jsem se asi fakt zbláznil...:-)

    OdpovědětVymazat
  6. to Standa:
    V pohodě, nic se nedělo a neděje.
    BTW tachyonová placička by měla mnohem větší účinky kdyby její strany byly v poměru 1 : 0,618.

    OdpovědětVymazat
  7. 2 Vlada: Ano, taky to nemám rád. A je dobré proti tomu bojovat. Co se týče určitého despektu k sociálním a humanitním vědám, který zde cítím (stejně tak vaše slova o mrtvosti filosofie pod mým článkem) - myslím, že, bez urážky, tak docela nevíte, o čem mluvíte. Máte asi nějakou zkušenost, ale nejsem si jist, jaký máte skutečný rozhled v této oblasti. Je to jako kdybych řekl, že přírodní vědy toho (například) mnoho neví o fyzice elementárních částic, protože když jsem na to téma mluvil s kamarádem zoologem, nic moc o tom tedy nevěděl, a to je přírodovědec!

    2 Standa: Ale můžeš mi poděkovat, že jsem tě na tyto stránky přivedl ;)

    OdpovědětVymazat
  8. 2 Vlada: Dopouštíte se (aby bylo náhodným příchozím jasno, hovořím pochopitelně o vztahu k ne-přírodo-vědám a nikoli o té tachyonové záležitosti) toho, co kritizujete u druhých - nepodložených tvrzení bez vědecky podložených argumentů, dogmatismu, přičemž jste vnímavý více k tomu, co podporuje váš světonázor než k tomu, co by jej mohlo zpochybnit, a arogance toho, který \"ví\" (a je jedno, jestli \"ví\", že existuje Bůh, že tachyonová energie léčí nebo že společenské vědy jsou to či ono...). Z mého pohledu je to totéž, jako když ti tachyonoví vyžírkové mluví o fyzice. Ne, beru to zpět: Oni jsou vyžírkové a jde jim o prachy. Vám o prachy nejde, vy svou víru hlásáte zdarma - malé bezvýznamné plus.
    Zvážím možnost pokusit se celou záležitost vyargumentovat, ale mám čím dál větší pocit, že by to mělo stejný praktický efekt na Vás jako Váš článek na věřící Církve Tachyonovy...

    OdpovědětVymazat
  9. Tak jsem poslouchala svého manžela, kterako přemýšlí nahlas o tvém článku a musím tě chytit za ucho a vytahat!

    Co ti udělali nevzdělanci a absolventi humanitních oborů? Čím si naopak zasloužili tvé uznání absolventi technických oborů?

    Někteří inženýři si ani nezavážou tkaničky, protože na to musí mít ženu. Neuvaří čaj, protože to neumí. Jsou to v praktickém světě úplní looseři, jenom umí fyziku a matiku. Naopak u nich bych tipla, že tachyony prostě přijmou vírou, protože to se s vědou nevylučuje, jak vidíme třeba u známého astronoma Grygara.

    A není to prostě jedno? Někomu pomůže svěcená voda, jinému tachyonová destička. Je úplně fuk, za co lidé prachy utrácí a je to jejich věc. Článek jako píšeš má smysl hlavně pro tebe, protože se tím vyrovnáváš právě s takovými věcmi, které tahají z lidí peníze. Tahá někdo peníze z Tebe? Nefungovala ti snad destička a teď ji tu dehonestuješ? :))) Tipla bych si, že za máslo a mlíko utratí lidé rozhodně měsíčně víc, než za tachyonovou destičku, co jim udělá dobře stejně jako mátový čaj nebo divadelní představení. Je to otázka volby a pokud někdo věří tachyonové destičce, s vědou to nemá co dělat. Taky nemusím věřit acylpyrinu, když na mě nezabírá. Může ale zabírat sousedce, která na acylpyrin nedá dopustit, zatímco já radši paralen :) A kde je teď Tvoje věda? Obě dvě látky jsou schválená léčiva, to jenom člověk je pokaždý jiný.

    A že preferuješ absolventy technických oborů... Hm. Věda oficiálně uznává, že jsou obory nomotetické a idiografické. Dávají se na to dokonce profesury v obou odvětvích, která se doplňují. Tam bude nějaké tvé slabé místo, že neuznáváš um druhého... A nebo že by ješitnost inženýra, co si neuvaří čaj, nepřitluče hřebíček a nezaváže tkaničku? :)

    OdpovědětVymazat
  10. 2 Lucienne: Co se týče toho, zda je nebo není v pořádku prodávat \"tachyonové destičky\" musím konstatovat, že co není v pořádku je skutečnost, že ti vyžírkové parazitují na poctivé práci druhých a zneužívají jí pro své blábolení a následné zisky. Kdyby prodávali kondenzované astrální světlo, bylo by to o něčem jiném...

    OdpovědětVymazat
  11. 2KOjot: Říká se tomu nekalá soutěž, ale koneckonců, kde je hranice, kdy obyčejná informace přinese zneužití v nezamýšlených důsledcích? Defakto taková informace, jako fungování tachyonových destiček, je vlastně důsledek vědy, která vymýšlí kvarky a podobné věci. Kvantová fyzika už je defakto magie.

    Já přeci neříkám, že článek je špatný. Jestli Vlado nespí z tachyonů a pak vysvětlí jejich vědeckou nemožnost existence na netu, já nespím z mučení zvířat třeba v pokusech přírodovědeckých větví vědy, například farmaceutických firem. Prostě za prachy si všechno koupíš. Téměř. A prachy znamenají utrpení. To nepopírám.

    Já poukázala na neserioznost Vladova přístupu, kdy degraduje jednoho, aby vyzdvihl druhého a přitom je to o ničem. Na to, jak se tváří vědecky, sám do vlastních řad pálí. Proč? Nechápu. Ten článek to přece nepotřeboval. Potřebuje to tedy Vlado? Proč? Nechápu. Snižuje se tím kvalita blogu.

    OdpovědětVymazat
  12. to Luciene:
    Nevzdělanci a absolventi humanitních oborů mi udělali to, že vzhledem k tomu, že nemají vědomosti v oblasti fyziky a matematiky (někteří se tím dokonce vychloubají), jsou náchylní uvěřit takřka libovolným pitomostem z této oblasti. Tachyony jsou opravdu taková hovadina, že věřit tomu, že léčí může jen naprostý nevzdělanec a absolvent humanitního oboru.
    Ale co takový film \"What the bleep, do we know\", to je také taková slátanina. Ale bohužel udělaná mnohem profesionálněji, takže zjistit jestli se jedná o podvod, nebo o fakta dá mnohem víc práce.
    ad paralen
    Jestli někdo \"věří\" na paralen a někdo na svěcenou vodu, pak je to jeho volba a do toho mu nehodlám zasahovat. Ale aspoň v případě tachyonů by měl znát fakta. Jestliže se někdo tvrdí, že tachyony léčí je podvodník.
    ad motivace)
    Moje motivace je morální. Považuji prodavače \"vědecké komerční magie\" za parazity přiživující se na neznalostech lidí, kteří neměli to štěstí, nebo ty schopnosti, nebo ke své smůle se vydali studovat humanitní obor. Hlavní nebezpečí je v tom, že takovému člověku je předkládán názor, že použitá metoda má vědecké základy. Příslušná osoba si nemá šanci vybrat, mezi vědeckým a alternativním. Mám prasečí radost, když na rozpory, argumentační chyby a faktické chyby mohu poukázat.
    ad preference)
    můj osobnostní profil, životní názory, světonázor, nemá nic společného s tím, jestli je článek pravdivý. Pokud by někdo měl pochybnosti, může stejně jako já, projít jednotlivá tvrzení, a podrobit je analýze. Nebo to může konzultovat s někým jiným. Můžu být naprostý humanitní xenofob, ale to nevyvrátí žádná moje tvrzení z článku.
    Takže závěrem.
    Nevzdělancům a absolventům humanitních oborů kladu za vinu nízkou úroveň kritického myšlení ve společnosti, a v důsledku toho snadné podléhání lidu obecného bludům.
    Každý by měl mít možnost si vybrat.

    OdpovědětVymazat
  13. 2 Vlada: Článek je - co se týče jeho hlavní náplně - absolutně pravdivý a nesporně užitečný, proto jsem dal odkaz na něj do diskuse na stránkách tachyonové firmy.

    Co se týče té záležitosti ohledně srovnání nevzdělanců a absolventů humanitních oborů a kritického myšlení - nechme to být. Prostě mi to moc vtipné nepřipadá. Asi proto, že to opravdu není podložené. Osobně mohu konkrétně říci, že na FF MU obor filosofie se důkladně probírá filosofie vědy, Popper, geniální Pavel Materna studenty hned v prvním ročníku proškolil v logice, celé dějiny filosofie jsou dějinami boje o kritické myšlení, když na to přijde... Na religionistice jsem se zbavil zbytků náboženské víry (nebylo možné dále věřit když jsem si uvědomil, co všechno je pro lidi \"jediná Pravda\") a naučil jsem se metodě společenských věd. A řeknu Vám, byla to dřina a ne jen tak občas v pátek do školy a pak levou zadní zkoušky... Nedokončil jsem ze zdravotních důvodů. Víte - jak by se líbilo Vám, kdyby někdo shazoval úsilí Vaše a úsilí Vašich učitelů a vlastně by ani o Vašem oboru nic nevěděl, jen by VĚŘIL, že je na nic...

    OdpovědětVymazat
  14. 2vlaa:
    Rozhodně pravdu nemáš a zaměňuješ specializace. Koneckonců, jak už jsem se ti snažila vysvětlit, lidé jsou různí, logika různá a jenom proto, že jsi nestudoval humanitní obor, nemůžeš tvrdit to, co tvrdíš. Znáš Leonarda Medka? Je to vyučený zlatník. Mohla bych pokračovat dál. Tvoje tvrzení je povrchní a stejně tak já bych mohla tvrdit, že jedině absolventi humanitních oborů a nevzdělanci, tj. lidé vlastnící selský rozum, jsou schopni pochopit jak funguje společnost, zatímco absolventi přírodovědných a technických oborů ne, protože jsou příliš rigidně racionální na to, aby pochopili různé postoje ke společnosti a dokonce byli schopni multiparadigmatického pohledu včetně střídání úhlů nahlížení na problematiku. Koneckonců, dám Ti své okruhy ke státnicím z antropologické, sociologické a politologické teorie občanské společnosti a můžeš se s nimi vnitřně vyrovnat. Aspoň uvidíš, že o společnosti víš, jako technicky vzdělaný tvor, oproti studentovi humanitního oboru málo. Ale víš, mně je to úplně jedno. Fanatika nezměním a pokud je pro tebe všechno mrtvé, nemá smysl tu něčím argumentovat. Jsi totiž oslepený svou vlastní jedinou jiskřící xenofobní pravdou (ad postoje k různým skupinám a jevům) a zároveň vyznavač vědy a preciznosti, což dává dohromady zajímavou kombinaci - přečtu si něco zajímavého o \"té pravé vědě\" a zároveň nasaji Tvé povyšování se, což mi za to ve výsledku nestojí, protože si můžu přečíst podobné věci v jiných časopisech, vědeckých, a bez osobních invektiv. Takže ve finále tvůj blog skoro nečtu.

    OdpovědětVymazat
  15. to Kojot:
    Bylo to zábavné.
    Hlavní vysvětlující věta (myslím, že přehlédnutá) je v komentáři 5 na konci.
    Kromě toho nepopírám, že mě bavilo trochu se opřít do \"nevzdělanců a absolventů humanitních oborů\". Ale chápu, že ne každému se toto spojení jeví jako půvabné. Úplně stejně mi nedělá problém obout se do ekonomů, že neumějí počítat. Do finančního průmyslu, že metuší jak vydělávat peníze. Do technických vzdělanců, že preferují IQ, zatímco jim naprosto chybí EQ. Do novinářů, že si myslí o ostatních, že jsou blbci. Do doktorů, že si o sobě myslí, že jsou něco víc, do intošů, do politiků, do... vynechal jsem někoho?

    Vzdělávat se v libovolném oboru dnes není vůbec žádný problém. Ke každému oboru existuje minimálně učebnice, nebo popularizující namluvený kurz. Tímto způsobem se člověk může doučit téměř cokoliv. Nestane se sice odborníkem, protože mu bude chybět praxe, ale získá aspoň přehled. Bohužel matematika a fyzika se tímto způsobem učí dost špatně. Kdo neutrpěl školní vzdělání bude mít s jejich zvládnutím dost práce.
    Tím vším jsem chtěl říci, že přechod od technického vzdělání směrem k humanitnímu dodovzdělání je stravitelný a bez větších problémů. Opačně od humanitního k technickému, je to podstatně složitější a pro většinu v podstatě nemožný.
    Tento poznatek je v pozadí spojení o \"nevzdělancích a absolventech...\" Pouhé humanitní vzdělání bez matematiky a přírodních věd mi prostě připadá přinejmenším neúplné, nebo alespoň nedostatečné.

    OdpovědětVymazat
  16. to Luciene:
    Ano, teď se budeme trumfovat, kdo má jaké vzdělání, kdo zná víc kvalitních lidí, kteří mají jiné vzdělání než jmenované, kteří absolventi čeho vědí víc, kdo používá jakou logiku a proč, kdo má víc okruhů a úhlů a kdo je celkově lepší.
    Spíše mě zajímá, proč vás to inkriminované sousloví tolik vytáčí?
    Proč vás vytáčí fakt, že blíže neznámý blb někde na internetu má takové názory?
    Jak souvisí osobní kvality autora s tím, co tvrdí?
    Proč nemohu mít vyhraněné, případně nepravdivé, případně fanatické názory?
    Podle té přehnané reakce mi připadá, že jsem někde narazil na ješitnost humanitního vzdělání a nedostatek humoru, případně na mindrák z neznalosti matematiky a fyziky, nebo to může být spravedlivé rozhořčení, že osoba píšící úžasný blog, je odporná osoba, která by se měla zakázat, nebo všechno dohromady.
    Jinak uvítám nejenom nabízené přehledy a okruhy z otázek ale i případné přednášky nebo další studijní materiály. Sociologii jsem kdysi prolétl jen zběžně v rámci ekonomie, takže nezaškodí zjistit co je v oboru nového.
    Vlada
    PS: Neberte se tak vážně.

    OdpovědětVymazat
  17. Myslím, že diskuse sklouzla do provokací, zlomyslností a invektiv a v něčem takovém nemám zapotřebí pokračovat.

    OdpovědětVymazat
  18. Ne, Vlado, já nemám takový žebříček hodnot, jaký mi přisuzuješ, a tvoje postoje jsou mi vcelku fuk. Normálně nekomentuji a tak jsem to řekla najednou, proč Tě nečtu. Přeber si to jak chceš.

    OdpovědětVymazat
  19. to Kojot:
    Provokace ano, invektivy a zlomyslnosti ne.
    to Lucienne:
    Zajímal mě váš názor, jak souvisí pravdivost tvrzení s osobnostními charakteristikami tvrditele.
    Celé to chápu tak, že nepravdivé tvrzení podané mile má pro vás větší váhu, než pravdivé tvrzení podané odpornou formou. Forma, že je důležitější než obsah.
    Normálně lidem nesděluji osobnostní postřehy, ale vás mám v oblibě.
    Mějte se fajn.
    PS. Na tu sociologii už asi nedojde, co?

    OdpovědětVymazat
  20. Budiž. Takže vykání - OK, jsem ráda, že jste mi dokonce i přestal komolit jméno. To je dobrý začátek.
    Věda je neutrální, proto je to věda. Neexistuje \"odporná\" forma tvrzení vědy nebo \"příjemná\". To jsou kategorie, které dávají subjektivitu pocitu, který tvrzení vyvolá. Vy se tváříte, že podáváte vědu, ale podáváte subjektivní pocity a invektivy, což nemá s vědou co dělat. Říká se tomu manipulace a existuje to třeba v žánru zvaném bulvár.
    Když oddělíte urážky jiných lidí či skupin od faktů článků, mohly by být docela dobré. Ale můžete to chápat jak chcete, koneckonců máte na to právo.
    Jsem ráda, že se vaše obliba mně objevila během jednoho dne. To znamená, že máte vcelku flexibilní emoce a jste schopen si vytvořit postoj z prvního dojmu. Říká se tomu haló efekt, tj. zkreslené hodnocení podle povrchního, ale nápadného dojmu.
    Mějte se taky fajn a teorii občanské společnosti posílám vzkazníkem. Myslím, že pokud ještě máte k mému postoji něco důležitého ke sdělení, mohl byste použít mail, tím přestaneme bobtnat diskusi, jež není o tachyonech, ale o tom, co si jeden o druhém myslíme, což není věc do další diskuze dle mého. Zdravím.

    OdpovědětVymazat
  21. Hm, pročpak se hádá levá levá ruka s pravou, když by mohly skvěle spolupracovat?

    Ad tachyony: Z lidí dělají hlupáky mnozí jiní, od politiků počínaje přes špatně počítající číšníky třeba konče. Tachynizátoři to aspoň zabalí do zajímavé omáčky, která učí lidi přemýšlet. A kdo přemýšlí, nemůže se napálit. Ostatně tachyonizační destička určitě působí. A to tak, že v ni lidé uvěří, zklidní se, přestanou se stresovat třeba tím, že jim škodí záření z počítače ..... na základě toho se jim klidně i může zlepšit zrak nebo alergie ..... Nedělá to destička, ale oni sami. Nikdo jim to neřekne, páč by přišel o kšeft, ale jednou to pochopí, jak velkou sílu má vlastní psychická vyladěnost či nevyladěnost.
    Já takhle - jkao pomůcku - používám kdeco - od lentilek až po \"šamanské\" tance proti klíšťatům (vymyslela jsem jej ve chvíli, kdy mi pětadvacet dětí řeklo, že do lesa kvůi klíšťatům nepůjdou). Funguje to. I na dospělé. (používám jen v krajních případech, kdy se mi zdá, že účel světí prostředky) - Dokud lidi nebudou především věřit v sebe, tak se tyhle fígle budou používat.

    Na filmu \"What´s the bleeb do we know\" je mnohé velmi dobré, některé věci bohužel přehnané, ale nechtějme od lidí dokonalost.

    OdpovědětVymazat
  22. to Lenka:
    Pokud se někdo rozhodne léčit druhé, přebírá na sebe za pacienta určitou zodpovědnost. Základním cílem léčení je pomoc pacientovi. Jaké metody lékař/léčitel zvolí je jedno. Může léčit odborně, může léčit zaříkáváním, může léčit tím, že se pacient vyléčí sám. Existuje zde interakce mezi léčeným a léčící osobou.
    Tento přístup je morální (správný).
    V případě tachyonů taková interakce naprosto chybí. Prodejce bohatne z cizího neštěstí tím, že prodá nesmysl, a dál ho to nezajímá. Jestli se pacient vyléčí, nebo ne, je jen věcí náhody. Celé je to samozřejmě opatřenou vhodnou mytologií, vykradenou z vědecké hypotézy, která se neprokázala.
    Tento přístup je naprosto nemorální (zlý, podvodný).
    ad film)
    Tento film je náborovou akcí sekty Ramtha´s school of enlightenment. Je velmi dobře profesionálně udělán, a o to je nebezpečnější.
    http://vlada.bloguje.cz...-know.php

    OdpovědětVymazat
  23. ad 25: jsi nějakej přísnej, Vláďo. Zdá se mi, že v tvém uvažování jsou přece jen nějaké mezírky - nejasnosti.
    Jak dokážeš, že cílem léčení léčitele je pomoc pacientovi? Jak to můžeš tvrdit? Když se někdo prohlásí za léčitele, automaticky se mu dostaví vysoká moralita?
    Píšeš, že přebírá za pacienta určitou zodpovědost. Jakou? Leda dejme tomu morální.
    Pacient se VŽDY musí uzdravit sám (ať už pomocí lékaře, léčitele, bylinek nebo zaříkáváním nebo čímkoli jiným - to ostatní jsou jen pomocníci, pomůcky. Pacient si ty pomůcky volí.
    Ano, v případě tachyonových pomůcek je tak trochu klamán (stejně jako my mnozí v různých reklamních kampaních), to ano, ale jde o obchod s vírou, šidítko, placebo, a to může uzdravit. Když neuzdraví, aspoň neuškodí, což se zdaleka nedá říci o mnohých moderních lécích .... Rozhodně to prodávání a oblbování lidí neschvaluji, ale jenom bych se přimlouvala tvůj širší pohled na věc, je-li možná.
    ad film: no, některé věci jsou tam přitažené za vlasy, jak jsem řekla, ale celkem se mi dost líbí. Relativizuje mechanický pohled na svět. - Dělá Ta Ramtha school něco špatného? Co provádí s těmi vydělanými penězi? - máš informace? Mně třeba víc pohoršují paláce zdravotních pojišťoven a zisky farmaceutických firem, uplácení lékařů, aby předepisovali určité léky .....

    OdpovědětVymazat
  24. to Lenka:
    Jako pacient automaticky předpokládám, že když se svěřím do léčebné péče, že mi bude pomoženo (jedno jak). Nějak v tom duchu zní i Hipokratova přísaha. Ano, ta zodpovědnost lékaře/léčitele je morální. Jako pacient předpokládám, že pro mě udělá co umí. Samozřejmě všude existují svině a také nemehla, ale pokud chci něco reklamovat, mám možnost a existují obvyklé reklamační postupy.
    Tachyonová firma má na stránkách (v článku citované) prohlášení, že za nic neručí, celé je to jen hypotéza a člověk má maximálně právo vypláznout peníze. Jestli tohle není podvod, a zlodějna, pak už nevím co by to mohlo být. Máte rakovinu? Umřeli jste ačkoliv jste si přikládali tachyonovou dečku? Vaše mínus, nemáte to kupovat. Tím narážím na tvrzení, že to neuškodí. Škoda vznikne například tím, že pacient umře s tachyonovou dečkou na hlavě. Hlavní sviňárna té věci je v tom, že v lidech vzbuzují naději, a přitom se demonstrativně od celé věci distancují.
    Celé to připomíná vybírání úplatku pro přijetí na právnickou fakultu. Vezme se úplatek, počká se. Když studenta přijali - úplatek zafungoval. Když nepřijali - smůla, nedalo se nic dělat.

    ad sekta)
    Celé to řídí ta paní v červeném svetru. V městě Yum které má asi 3500 obyvatel žije na pozemncích sekty asi 2000 jejích vyznavačů. Když se redaktoři vyptávali místních, nikdo se s nimi nechtěl moc bavit. Nejúplnější popis toho co dělají je zde
    http://wweek.com...y.php?story=5860.
    Ten film stál 10megaUsd, což je úředně přiznaný jeden roční příjem té paní. O příjmech a výdajích sekty není nic známo. Sekta provádí společné \"bohoslužby\" a vůbec se chová klasicky jako sekta, vymývání mozků, práce pro sektu, nábor nových oveček. Celé to vymyslela ta paní, kterou přestalo bavit prodávat kabelovou televizi a založila si nový stroj na peníze.

    OdpovědětVymazat
  25. Já nevím, Vláďo, mně se zdá, že kdyby ti tachyoňáci řekli, že za něco ručí a lidé by tomu uvěřili, byl by to skutečný podvod. Takhle si řeknou, že si koupí něco, co může ale nemusí zafungovat. Berou tu zodpovědnost na sebe. Je to jejich věc, zda si to koupí či ne.
    Nevěřím, že by někdo nešel k lékaři a uvěřil tomu, že mu může tachyonová destička pomoci od rakoviny. Ledaže by už doktoři nad ním zlomili hůl. Pak člověk chce věřit i nesmyslům a zázrakům. Tady už nejde nic zkazit, jen se zklidnit a udržet víru na určité hladině a pracovat se sebou sám. A tehdy to skutečně může zafungovat - skrze nás.
    Chápu ty destičky jako takové novodobé talismany. Lidi si kupují na krk zlaté křížky, srdíčka, čtyřlístky a jiné \"magické\" přívěsky - ve zlatě... co by si nekoupili v plastu nějakou destičku tachyonizovanou? :-) - třeba místo plyšáka :-)
    Co myslíš? Neobměkčila jsem tě? :-)

    ad sekta: nevím, neřekla bych o žádné skupině lidí, že je to sekta, dokud bych se nepřesvědčila, jak to tam chodí. Každá stejněnázorová skupina přece nemusí být sektou.
    - víc asi o tom zatím diskutovat nemohu, nemám bohužel teď čas si to celé podrobně přeložit

    OdpovědětVymazat
  26. Tak jsem si přečetla stránky Tachyoňáků.
    Tohle jsem vybrala:
    ....\" v důsledku negativních myšlenek a emocí, které přetrvávají v naší mysli dlouhou dobu vytvářejí poruchy na jemněhmotných tělech orgánů, které sestupují až do našeho fyzického těla, které vidíme a můžeme si na něho šáhnout. To způsobí nemoc na našem fyzickém orgánu. Změníme-li naše myšlenky a emoce na pozitivní dojde v jemnohmotném těle k uzdravení a spouští se samoléčebný proces, který prostupuje až do fyzického těla....\" s tím absolutně souhlasím a mé bohaté zkušenosti v tomto oboru to jenom potvrzují, ale nerozumím tomu dál: \"Tachyonová energie dokáže uzdravit jemnohmotné tělo nemocného orgánu a spustit samoléčivý proces, který uzdraví naše fyzické tělo.\" - ten samoléčivý proces prece spouští změna myšlení a emocí... kde tam jde o jaké tachyony, to nás přece nemusí zajímat... tam je výhybka mimo, se mi zdá.
    Pak taky by mě zajímalo, jak ta tachyoantény vyrábějí, jak tachyonizují. Jestli tomu věří ti, kteří to dělají......
    Osobní závěr: kdyby mi někdo vnucoval tachyonizovanou pomůcku, asi řeknu, že mám celé tachyonizované tělo a to zařídí, že když udělám něco špatně, ono začne bolet, a když to přestanu dělat špatně, ono se uzdraví. Co jiného potřebovat navíc?

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj, náhodou jsem tady zabrouzdala a zřejmě jsem pro Vás tachyoňák :-))Nic proti Vaší diskuzi, klidně se bavte, jen mi přijde zajímavé že ženy jsou jaksi liberální a nechávají lidem právo se rozhodnout. Kdežto muži by nejraději to tupé stádo lidí vedli tím správným (svým) směrem.Mimochodem mé v¨zdělání je elektro-silnoproud.

    OdpovědětVymazat
  28. to Táňa:
    Děkuji za reakci. Problém je v terminologii a parazitování na cizím. Kdyby se to jmenovalo šamansko-boží-wúdú-jednorožcová energie, tak v tom nevidím problém, když to někomu pomůže, ať si to klidně kupuje. Takhle se v lidech, kteří tomu nerozumějí tj. většina lidí, kteří se nevyznají v kvantové mechanice, ať už se jedná o ženy či muže, vyvolává dojem, že je to něco co je vědecky ověřené, tudíž pravdivé. Jestli lidem něco pomáhá, tak to rozhodně nejsou tachyony! Zkuste si v článku za slovo tachyon dosadit Neviditelný Růžový Jednorožec. Smysl zůstane naprosto stejný.
    Je docela klidně možné, že energie Neviditelného Růžového Jednorožce je mnohem účinnější než tachyony, což se dá experimentálně dokázat. Kupte si ode mne destičku s energií Neviditelného Růžového Jednorožce a porovnejte s tachyonovou destičkou. Zjistíte ten rozdíl!

    OdpovědětVymazat
  29. Doporučuji přečíst si na stránkách ŠKOLA MYSTÉRIÍ HÓROVA OKA - zejména 6. díl textu nazvaného OKEM BOHA HÓRA ( na adrese
    http://okemboha.mysteria.cz...l.htm ). Hovoří se zde o tachyonové energii.

    OdpovědětVymazat
  30. [32] Mas pravdu, fakt kvalitne citanie. Clovek nevie, ci sa ma smiat alebo plakat.

    OdpovědětVymazat
  31. to Táňa: Máš pravdu. Ale nezlob se za to na muže, je to jejich úkol, mají zodpovědnost za vývoj. My dáváme světu hlavně lásku (v nejobecnějším a nejhezčím významu). Proto bychom měli však společně konzultovat veškerá rozhodnutí a stanoviska: rozhodovat s vědomím věci (rozumem) a s láskou (citem). Každá jednostrannost vede k disharmonii. A protože tento svět je patriarchální, vypadá to tak, jak to vypadá.
    - Měli byste se s námi více radit, kluci. :-)
    - Jakákoli pravda vyřčena s nenávistí či podobnými energiemi dává znaménko mínus před vyřčené.

    Někdy je jedno, zda pomůže tachyonová destička či moc Neviditelného Růžového Jednorožce, hlavně když pomůže. Rozdíl je v tom, že lidi uvěří víc tachyonům než NRJ. A doladit, co to vlastně pomohlo, můžeme pak.
    Osobně věřím, že vždy v důsledku vlastně pomáháme každý sám sobě - skrze lék, bylinky, homeopatii, Reiki, tachyony.... modlitbu...... Jde jen o to změnit myšlení a postoje, který disharmonii v těle vyvolaly.

    A až pak, jak člověk jde životem, pochopí, že pomůcky (léky,... tachyonizované destičky....) jsou jsou opravdu jen pomůckami, že v nás jsou mnohem větší schopnosti, než jsme kdy doufali. Ale to je už jiná pohádka. :-)))

    OdpovědětVymazat
  32. to Eva: Díky za ten odkaz. Už jsem viděla kdysi ten dokument, ze kterého jsou texty vyňaty. Nerozumím fyzice natolik, abych mohla hodnotit, ale celkově se mi to moc líbí. Nevím přesně, co je pravda a co je malinko mimo, nicméně mám při tom čtení nádherné pocity. Ladí mi to s mým nitrem. (vynikající argument pro vědce, že? :-)))
    A jako člověk, který zažil např. spontánní levitaci a jiné třeskutě \"nevědecké\" věci, dost své intuici věřím. Důvěřuj, ale prověřuj, proto nechám pánům vědcům, aby se v tom pošťourali.

    OdpovědětVymazat
  33. [35] Ono nie je velmi v com sa \"stourat\". Nechcem sa nikomu vysmievat, ale vety z toho textu sa daju rozdelit do dvoch kategorii: 1) ked nikto nevie o com autor pise, 2) ked autor nevie o com pise.

    OdpovědětVymazat
  34. Alespoň si přečtěte, proč některé vynálezy do systému neproniknou, ubožáci. Nevíte o věci vůbec nic a hrajete si na chytráky. Jste jedni z těch, co si myslí, že všecko už je vymyšlené, co? :-))))))))

    http://www.matrix-2001.cz...id=1738

    OdpovědětVymazat
  35. Zajímavé je, že vždycky bečí ovce, které nemají žádnou osobní zkušenost. Jak to, že tolik lidí naletělo podvodníkům a nikdo si nepostěžuje, jak si koupil drahou Tachyonizovanou pomůcku, či bylinu a ono to nefungovalo? Najděte mi ty chudáčky co naletěli? Kde jsou? Jak je možné, že kdo vyzkoušel, nemá potřebu si na cokoliv postěžovat? JAK JE TO MOŽNÉ?????? Nějak vám to tu asi nebude pasovat, co??? Nevíte nic. Krásný život přeji a nesuďte, když nevíte.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Protoze jedni veri placebu, ktere to pro ne predstavuje a jini po vyhozeni desitek tisic Kc trpce zaplacou a aby nebyli za debily, tak se s tim samozrejme nikomu nechlubi. ..

      Vymazat
  36. to 37, 38:
    - Když se člověk napálí, tak je za blbce a s tím se většinou nechce svěřovat svému okolí.
    - Teorie spiknutí je jednou z několika základních psychologických metod, pomocí které se jedinech vyrovnává s projevy vnějšího prostředí a jevů, kterým nerozumí, nebo o kterých nemá dostatek informací. Je to obyčejný přenos vlastní zodpovědnosti na vyšší autoritu (spiklenecké centrum). Psychologicky to postiženému jedinci velmi pomáhá.
    - Tachyony škodí. Je mi líto, že vám to ničí byznys, ale moje zkušenost je naprosto děsivá. Zapůjčil jsem si baňku od své známé a dal jsem ji k teráriu myší, které právě vrhly nový chov. Chtěl jsem mít zdravé myši pro hady. K mému neskonalému překvapení se myši během asi jednoho týdne díky tachyonům navzájem sežraly. Tachyony nikdy více.

    OdpovědětVymazat
  37. Vy nám žádný byznys neničíte, můžete být klidný.
    Spousta firem dala svým výrobkům nálepku \"tachyonizováno\", to ale neznamená, že to je pravda (např pan Calábek atd..).Znám pouze jednu jedinou firmu, která opravdu tachyonizované produkty má, dám za ni ruku do ohně a to je ATTI- Advanced Tachyon Technologies International z Californie, jejíž zakladatel je David Wagner. O produktech této a žádné jiné firmy vyrábějící Tachyonizované produkty, jsem vedl řeč a můžu vás ubezpečit, že žádné \"Baňky\" opravdu na skadě neexistují, nejspíš jste opravdu naletěl. Nelze taky při špatné koupi nějakého výrobku šmahem odsoudit všecky ostatní výrobce podobných věcí, aniž bych opravdu něco věděl-to už bych si nikdy žádného řemeslníka nepozval na práci domů, nešel na tržnici koupit boty, nezvolil bych nikdy žádného poslance atd...
    Pokud chcete takto přistupovat k životu, tak vás opravdu upřímně lituju.
    Mimo jiné :-))) - tachyony nikdy více :-)))) kdyby nebylo volné energie, nebyli byste ani vy. S tím odkazem, co jsem vám výše nechával jste se nikdo neobtěžoval, že ne? ...jak jinak... přece si nenecháte kazit svůj názor , že jo, své ego, že jo, co kdybych musel něco měnit!!! Brrrr!!!!

    OdpovědětVymazat
  38. A ještě něco - ve své omezenosti samozřejmě ani nevíte, že některé tachyonizované broušené krystaly křišťálu a křemíku jsou docela drahá záležitost. Myslíte si, že by si někdo koupil krystaly v ceně přesahující 25 tis kč, ty by mu nefungovaly a nic by nikomu neřekl, aby nebyl za blbce? Nebo léčebné TLC Bars pro různé terapeuty - myslíte že by si to neřekli??? Ty krystaly stojí prosímpěkně 660 USD - každý kdo si je pořídí a tyto podle vás, nefunkční krystaly, aby nebyl za blbce, tak si dá do vitrínky v obýváku a neřekne to nikomu, že někde ho ošidili o 10000 Kč!!!!!!
    Nevím kde na to chodíte, ale podle vaší teorie \"nebýt za blbce\" by mohli zrušit reklamační oddělení v obchodech, ne?Když si něco chcete zdůvodnit, něco si vymyslíte vždycky, jen to bude trošku krkolomné a do očí bijící. Používáte hodně chabé argumenty, které vlastně stojí jen za pousmání :-)) .....baňky a chcíplé myši - zajisté je zabily ty strašné tachyony :-)))))

    OdpovědětVymazat
  39. Mrtvé myši jsou mrtvé myši. To neodkecáte. Říkáte, že za to můžou jiné/zlé tachyony, ne ty vaše, ty jsou hodné.
    Bohužel jsem měl asi smůlu a nepořídil jsem si ty vaše hodné tachyony. Ať je to jak chce, výsledkem není, že by myši obyčejně chcíply - tyhlety se sežraly!
    To nejsou vyčtené kecy od nějakého guru, to jsem si ověřil vlastním přičiněním.
    Dovedete si představit, situaci, že nějaká maminka bude chtít těmi zlými tachyony léčit své dítě? Samozřejmě se z toho vykecáte, vy jste v tom nevinně, protože máte ty \"správné\" tachyony. Ne ty od konkurence.
    Argument \"funguje to protože to kupujou lidi\" je opravdu velmi hodnotný. Jak znám lidi, tak ti kupují kdejaké blbosti, dokonce existují lidé, kteří jsou ochotni kupovat i plesnivou veteš ze smetiště. Z historie je známé kupování odpustků.
    Proč by si lidi nemohli kupovat něco, co není vidět, neexistuje k tomu záruka a k vysvětlení funkce slouží špatně přeložený, fyzikálně nesmyslný, náborový text od nějakého guru, který využil situace, že se uzdravil z těžké nemoci ke svému obohacení?
    ad krystaly) také znám pěkné hezky vybroušené krystaly, které jsou drahé. Jmenují se tuším diamanty. Ty mají ve formě náhrdelníku tak léčivé účinky, že se po nich dámy mohou utlouct, a sundáte to z nich tak jedině kladivem.

    OdpovědětVymazat
  40. Dělej si co chceš, ber si všelék brufen a nechej si vyměnit srdce a klouby, až už nebudeš vědět kudy kam - tudy jistě povede tvá správná cesta - hodně opravdického štěstí. A ne aby tě napadlo jít za nějakým terapeutem, co dělá alternativní či celostní medicínu. Jestli to tu na nás nehraješ, tak tvé ohromné ego ti přivede spoustu utrpení. Záště máš v sobě na rozdávání a to taky děláš - rozdáváš ji kde můžeš - zřejmě osobní prolémy, nebo nuda. Jsi novodobá inkvizice. Už to tady jednou bylo a myslím, že to úspěch nemělo:-) Naštěstí vliv takových lidí jako ty, obrovsky slábne až zeslábne úplně. Jste naštvaní, že s tím nic, ale vůbec NIC nemůžete dělat - musí to pro tvé ego být hrůza co? Lituju tě zřejmě nejen já. Ty nikdy nic z toho, co píšu, nebo co bych napsal o tom, jak se snažím lidem pomoct nepochopíš, protože tvoje zloba na vše okolo tebe, ti v tom bude vždy bránit a navíc ani neumíš naslouchat a domýšlíš si vlastní mylné závěry, postavené na tvých mylných doměnkách. Vůbec nevíš, že se například vůbec nesnažím vydělávat, ale pomáhat i za cenu toho, že lidem spíš více dám, než dostanu - a ani mi to neuvěříš, protože víš, že kdo by to takhle dělal, je hloupý - nic z toho nemít, to je přece nesmysl. Ty totiž soudíš ostatní podle sebe - co ti kdo řekne je přece blbost, víš přece svoje, že jo.
    Tak, teď se můžeš vztekat, pravda na to bývá docela dobrá - někdy nasere dost spolehlivě:-))

    OdpovědětVymazat
  41. Mimo jiné jsem nikde nic nepsal ani o zlých, ani o hodných Tachyonech. To jsi četl někde jinde a tvůj omámený mozek si to dosadil tady, no nevím. Přečti si mé příspěvky znovu a znovu, až si tam třeba jednou přečteš, co tam opravdu stojí napsáno, do té doby tady píšu o ničem, nazdárek.

    OdpovědětVymazat
  42. Já vůl! Čtení komentářů 37-44 mě připravilo o 5 minut života, který se daly využít daleko efektivněji :) Ale dík za rozbor v komentáři 45, kterej je podle mě nejpraktičtější z celý diskuze pod článkem ;)

    OdpovědětVymazat
  43. :-))))))))))))
    Pěkné
    Ano jistě, jsem jen člověk, dělám chyby, zase soudíte ... jistě mně už dobře znáte ... Mé komentáře dokazují snad jen to, že se za nikoho víc nežli vy nepovažuji. Kdybych ze sebe dělal hogofogo, možná by to pro vás bylo přijatelnější, ale faleš mi není prostě vlastní. Jsem pořád svůj. Rozbor je hezký, hodný vědce karteziánského způsobu vědění - všecko analyzovat a rozebrat, nemazlit se s tím a logicky si to zdůvodnit. Ale ne vše, co je logické je pravdivé.
    Takže tvé ego je prostě teď uspokojeno, protože komentář 46 je prostě \"the best\". Roznesl jsi mně na kopytech, všechna čest, jsi prostě nejlepší!!!! Ale nejzdravější asi nebudeš....

    OdpovědětVymazat
  44. to vlada: Kdybych měla klobouk, smekla bych ho - za takovou reakci a nadhled.
    Děkuji za zajímavý příklad, jak na štvavé komentáře typu Ls.lucki odpovědět.

    OdpovědětVymazat
  45. Nejde vám tu vlastně vůbec o to, kde je to gró, jde vám o to, nandat to všem kdo se mnou nesouhlasí, kdo napíše nejvíc zničující komentář ten je prostě nejlepší. Jste tady jedna banda, která si navzájem posiluje své ego a jedním týpkem, který mele blbosti se nechají unést...hlavně - bacha, říká něco s čím nesouhlasím!!!!Je třeba ho mít za blázna!!!!Říká to ještě ke všemu arogantně!!! tak to teda ne! Vážení, pokleslá je společnost zde, navštěvovati jiné stránky hodlám, neboť zván zde nejsem a nic dobrého z vás mi v ústrety neplyne. Život mějte krásný, děti zdravé vychovejte a zlo a štvavé lidi potírejte. Pobavil jsem se zde pěkně, však tím, že jsem jiný, nebudu vám tu už překážet a můžete si tu pěkně přikyvovat, ujišťovat se a přitakávat na své odmítavé komentáře k hrozným podvodníkům, přeji příjemnou zábavu. Jo a na můj web vy tady jak jste, úplně zapomeňte, byl omyl, že jsem se neudržel v anonymitě - vám by to vyhovovalo jistě více. Ale nestydím se za to co dělám, jsem hrdý, že mám možnost lidem pomoct, a smutný z bytostí jako vy tady. Howgh

    OdpovědětVymazat
  46. Zdá se, že tachyony úplně nefungují na afektivnost :(

    OdpovědětVymazat
  47. ad 49: děkujeme a též velice pěkně zdravím :-)

    OdpovědětVymazat
  48. Jé, to je hloupý, jak jsme tu najednou hráli tři na stejnou notu a Ls.lucki je teď sám a určitě ho to mrzí. Bych mu koupila zmrzlinu a pozvala zpět k nám na písek si hrát ...... ale když už jsme všichni dospělí, tak to asi nebude ono, že? :-)

    OdpovědětVymazat
  49. Ještě jednou Ls.lucki:
    Není mojí chybou, že jste si naběhl na vidle. Tady nejsou žádní křesťani.
    Hodíš šutr – dostaneš přes držku.
    Arogance není přednost a slušnost není slabost. Nedostatek slušného chování je třeba potírat bez ohledu na sexuální orientaci. Když to nevyšlo s arogancí, tak se pokoušíte vzbuzovat lítost, jako fňukna, která brečí, že ji nemají rádi.

    Jestli jsem to dobře pochopil, prohlašujete se za terapeuta a pokoušíte se léčit lidi. To sebevědomí vám závidím protože z toho co jsem četl soudím, že vám chybí pokora (a také vzdělání). Možná, že schopnosti pomáhat lidem máte. Pokud tomu tak je, pak ale tato schopnost je pouze ve vás. Není v krystalech, není v umělohmotných placičkách s nápisem „tachyon“, není v ničem takovém. To jsou pouhé zprostředkovatele. Samy o sobě tyto předměty nic neznamenají a dokud na to nepřijdete, ošklivě si zahráváte. Ono ošahávat kamarádku pomocí krystalů může být příjemnou sexuální relaxací umocněnou tím, že dotyčná pak vyplázne pětikilo. Jestli však z neznalosti, nebo jako nemehlo někoho poškodíte, budete s tím umět žít? Nezničí vás to?
    To co máte na webu pod označením certifikát nemá žádnou hodnotu. Označuje vás pouze jako dealera zboží a s léčením jako takovým nemá nic společného. Připadáte mi jako prodejce jedné z mnoha farmaceutických firem (s trochu lepší reklamní kampaní). Vrazil jste do zboží x tisíc a teď to musíte minimálně s 30% ziskem prodat. Kontroloval jste co píšou o působení bylinných přípravků? Znáte působení jednotlivých bylin? Víte, které byliny se mohou používat dohromady a které se musí používat zvlášť? Srovnával jste složení bylinných přípravků a jejich působení? Přečetl jste si o tom nějaké knihy? Nebo jen tupě přeprodáváte to co vám pošlou? Tohle na ledviny, tohle na kašel, tohle na rakovinu. Provedl jste nějaká srovnání mezi tím co se tvrdí v letácích firmy a nezávislými zdroji? Co anatomie, chemie, fyziologie, psychologie? Já vím, vy to nepotřebujete. Máte krystal a ten přece funguje. Víte to jistě? Co když ne?

    OdpovědětVymazat
  50. Autorovi článku: Ahoj, náhodou jsem narazil na tento článek a přečetl si i komentáře. Bohužel se přikláním spíš k těm komentářům, které teprve reagují na článek. Vidím to stejně. Jsi zanícený proti vědě-nevědě. Což je u mě selskej výraz pro vědu, kterou nemůžeš dokázat nikomu, kdo už od začátku tuto vědu zavrhuje. Pokud máš v sobě tento racionální blok, mám pro tebe návrh. Vyzkoušej LSD, nebo nějaký jiný halucinogen. Zajímalo by mě, jestli po této zkušenosti zvládneš pevně říci byla to halucinace, protože mé vnímání a myšlení zkreslilo lsd. Nebo řekneš lsd rozfungovalo to centrum v mém mozku, které když je aktivní umožňuje paranormální činy a myšlení. Nebo můžeš říci celý tento zážitek byla souhra náhod, okolí, které útočilo na mé smysly. A nebo to nebyly náhody? Byl v tom SYSTÉM? Dokážeš i potom pochybovat o tachyonech nebo čemkoliv jiném, abys ochránil svou \"víru\"? Nebo se začneš modlit k Tachyonům? A jak vůbec DOKÁŽEŠ obhájit kterékoli z těchto tvrzení(nebo jakékoli jiné?)? Pokud chceš reagovat ihned bez této zkušenosti, nemá to absolutně žádný význam. Reagovat můžeš, až když si to zkusíš zažít. Nemůžeš mluvit o něčem, o čem nevíš vůbec nic. Takže buď dej na mou výzvu a pak reaguj na to, co píšu, nebo raději mlč. Pokud výzvu nepřijmeš, jsi opravdovej červíček, kterej se bojí, že existuje něco víc, než jeho víra, něco víc, než, co se dá dokázat. Něco víc, než věda. Něco, co je příliš hlubokej oceán pro jeho přízemní mozek. Že vesmír má mnohem větší SMYSL, než tvá slavná racionální mysl dokáže snést, vyrovnat se s tím. UKAŽ! Ty jsi ten který chce na vše důkazy. Dokaž mi ze své dobré vůle. že halucinogen je jen droga zkreslující vnímání a já se pak přidám k tvému názoru. Že cokoli, co se nedá teleti dokázat je nesmysl. Prožij si svou osobní zkušenost s tachyony, když tak bojuješ proti tomu, co podle tebe ani neexistuje. Měj se a ozvi se, až budeš mít zkušenost. Bez toho to nejde.

    OdpovědětVymazat
  51. Nejdříve terminologický problém. Věda se zabývá věcmi, které lze dokázat, nebo vyvrátit. Takže vaše „věda-nevěda“, není z definice věda, ale mytologie.

    Dále musím poblahopřát ke geniálnímu vedení diskuze. Požádat oponenta, aby než odpoví, se pokusil zničit si vlastní mozek pomocí syntetické chemikálie je postup naprosto geniální. To bych nevymyslel ani já.

    Možná máte pocit, že po požití LSD se vám rozšíří vědomí a stáváte se součástí „něčeho, co vás přesahuje“, avšak stejně pravděpodobně může jít o to, že vaše smyslové vnímání je poškozené a produkuje chybné údaje. Obě tyto možnosti jsou stejně pravděpodobné. Já se kloním k tomu druhému.

    K argumentačním dovednostem:
    Ani v případě, že vy, nebo já si nasypeme do hlavy nějakou syntetickou drogu, nevyvrátí to moje tvrzení uvedená v článku. Asi jste si této skutečnosti vědom, protože jste neuvedl jediný protiargument vúči mým tvrzením. To ovšem znamená, že tyto argumenty nelze (nebo to neumíte) vyvrátit a proto zůstávají v platnosti. Akorát se vám to nelíbí.

    Jinak mě zaujala pozoruhodná myšlenková konstrukce, že bez požití LSD a zkušeností s touto drogou nelze vyvracet tachyonovou mytologii. Je to zajímavý posun v argumentaci – od fyzikální teorie k halucinogenům.

    Zde bych posloužil jinou, podstatně dostupnější drogou etanolem, která produkuje po opakovaném požití takzvané bílé myšky. Je to jev mnohočetně popsaný, leč nezdá se, že by se ani po několik tisíc let trvající zkušenosti s touto drogou podařilo reálnou existenci bílých myší prokázat.

    Na závěr bych vám chtěl doporučit následující zkušenost. Každou sobotu si chodím zalétat, což provozuji tím, že skáču ze skály. Pokud chcete reagovat ihned bez této zkušenosti, nemá to absolutně žádný význam. Reagovat můžete, až když si to zkusíte zažít. Nemůžete mluvit o něčem, o čem nevíte vůbec nic. Takže buď dejte na mou výzvu a pak reagujte na to, co píšu, nebo raději mlčte. Pokud výzvu nepřijmete, jste opravdový červíček, který se bojí, že neexistuje nic víc, než jeho víra, nic víc, než, co se dá dokázat. Nic víc, než věda. Něco, co je příliš mělký oceán pro jeho vznešený mozek. Že vesmír má mnohem větší NESMYSL, než vaše slavná iracionální mysl dokáže snést, vyrovnat se s tím. UKAŽTE!

    OdpovědětVymazat
  52. Neříkám, že nemáš pravdu, ani ti ji nevyvracím! Nemyslí si, ani že existují věci mezi nebem a zemí!
    Existují jen věci na zemi, co jen jako z nebe vypadají a přitom se jim blbý chytráci, jen blbě divý a nedokážou je pochopit! Né proto, že by nechtěly, ale proto, že jsou přiliš hloupý a slepý a nemyslí sami za sebe... Kdo zvás co si tohle čte se jisto jistě zamyslel, nad tím, jak je možné, že při našem rozvoji techniky, jako u myslících inteligentních bytostí, kterým nezáleží na materiálních statcích, ale duševní vyrovnanosti a spokojenosti sami ze sebou, je vůbec možné zasírat si matičku přírodu, spalováním ropných produktů a vyrábět elektřinu novověkým způsobem ohřívání vody a za pomocí par prohnánět Turbínu? Já vám řeknu co, nebo spíš kdo a s čím za to může!!!!! Prachy, vy chlípný, nečestný a hrabivý svině!!!

    OdpovědětVymazat
  53. [56]Zastánci tachyonů tvrdí, že umí zacházet s energií vakua (Zero Point Energy), což je nekonečně veliký zdroj energie. Protože se však s námi o tuto svoji znalost nechtějí podělit tak nutí nás ostatní používat nedokonalé energetické zdroje, jako ropa, uhlí, atomová energie.
    Jinak pokud porovnám vaše předpokládané znalosti s úrovní vašeho pravopisu, tak o nich získám velmi nepříjemný dojem.

    OdpovědětVymazat
  54. Pozoruhodné reakcie, plné nepochopenia z nového. Ďakujem Petrovi za jeho reakciu, pretože som sám v etape skúmania pôsobenia tachyonizovaných prípravkov. Moje doterajšie skúsenosti: pôsobia a nepochopiteľným spôsobom upokojujú, harmonizujú.

    OdpovědětVymazat
  55. Měl jsem možnost léčit člověka s kterým si v nemocnici nevěděli rady ,samé obstřiky které na chvilku pomohli různá vyšetření jinak pomoci nevěděli bolesti měl takové že se poslední 3 měsíce pořádně nevyspal uvažoval že spáchá sebevraždu během 3hodin jsem ho dal tak do pořádku že se konečně pořádně vyspal.No a postupně dálšími léčebnými procedurami jsem jej vyléčil.Kdo by chtěl vědět čím ,tak jsem v Ostravě na autoburze ve stánku č. 17 každou neděli.Ale aby jste nemuseli za mnou jezdit tak bylo těma tachyonovýma píčovina a blbostma které 10000000000000000000000000%nefungují!!!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  56. A to jsi ještě neslyšel o krystalické DNA ze které bylo vyjmuto vlákénko lásky.Na přání přepošlu :o)))

    OdpovědětVymazat
  57. Jsi dokonalý idiot-Příteli, který se prezentuje tím co ho materialistická škola naučila: mechanické používání poznatků, které bylo dovoleno zveřejnit. Arogance se kterou předvádíš jak jsi se ve škole učil je nekonečná a hlavně bezbřeha, stejně jako míra idiotství tvé slabodušného ignorantského Jášství. Vypadá to , že se tě snažím urazit, ale není tomu tak, jen popisuji tvůj lidský rozměr Teď a Tady podle toho jak vystupuješ. Kdyby jsi byl skutečný Myslitel či Vědec, zkusil by jsise podívat na věc z jinšího úhlu pohledu než z toho co tě ve škole učili. Zapomněl jsi na to, že nás tam také učili nebrat věci -informace jako dogma, ale jako východiska, která pokud nesplňují definiční obor(jsou mimo něj), je nutno stanovit nové myšlenkové paradigma. Nejsem zastánce Tachyonů, ale vidím určitý prostor pro specifické experimentování v této oblasti(mimochodem ve vojenství se tím zaobírají desítky let a jsou zcela nové nejen postupy , ale i technologie pracující na této či podobné bázi) Pokud bude přijat základní model 13-ti dimenzí(ne 10,ne 11, ne 12) a bude prokládán tzv. rovinami (materiální-éterická,astrální,mentální,akašistická-energie vakua) s dostatečným počtem podrovin(stačí např. 7 základních), budeš mít prostor pro bádání bez berliček znalostí školy do které jsi chodil, ale která se dá velice dobře následně použít pro zpracování modelu na který příjdeš....?!?!?!....!!! Pomůcka pro tebe : materiální svět= čas a prostor(tvar),astrální rovina= neurčitý čas a prostor(definovaný tvar), mentální rovina = neurčitý čas a neurčitý prostor(čas),Akaša = svět příčin a následných následků(záměrně jsem to zde napsal), jinak prostor a čas bez ohraničení(bez limitů). Nyní zkus potrápit mozek nad tím, jak v této hraniční mezirovině(mentální rovina-akašistická rovina)-přechodové rovině vypadá pohyb z pohledu pozorovatele, který je ve 3D (pokud je toho schopen) a má vidět, měřit rychlost pohybu v něčem co nemá čas a ani prostor, respektive je bez limitů????!!!! Také používám matematický aparát, také mám rád fyziku(především fyziku mezních oborů)a přesto si nemyslím, že jsem Mistr světa a všechnu moudrost světa jsem pojmul do své nabubřelé hlavičky, jak to vypadá u tebe. Na závěr se omlouvám, že jsem si dovolil tykat. Udělal jsem to jako Člověk k Člověku, aby jste milý pane pochopil, že Vám to píši na úkor svého času. Svůj čas věnuji těm co jsou mi blízcí, a tak abych čas věnoval Vám, musel jsem Vás vzít dočasně do okruhu svých přátel. Věnujte raději svou energii boji proti Vašim vlastním Misomusům, než vytáhnete proti těm vnějším...

    OdpovědětVymazat
  58. Luďku,
    To je naprosto fascinující!
    Tachyony neexistují, protože tomu bráním svými charakterovými vlastnostmi! Kdybych nebyl tak arogantní a zkusil se na věci podívat z jiného úhlu pohledu, tak by mohly začít existovat!
    Úžasné!

    OdpovědětVymazat
  59. Četl jsem tento článek hned několikrát a narazil jsem na jednu zajímavost ( možná překlep nebo neznalost novějších výzkumů v oboru kvantových jevů).

    V článku se píše:\" Informace se nemůže šířit rychleji než světlo.\"

    Ale přitom již z výsledků výzkumu vynikajícího ruského fyzika G.I. Šipova(někdy přezdívaného novodobým Einsteinem)z období 80. až 90. let vyplývá, že existují tzv. POLE TORZE - páté skupenství látky. Pole torze je vytvářeno kolem rotujícího objektu (ať už jsou to elementární částice či planety nebo celé galaxie) a představuje souhrn mikroskopických vírů prostoru.
    Torzní pole prochází jakýmkoliv typem prostředí, aniž by vznikaly energetické ztráty.Vysoká prostupnost torzních vln je vysvětlována tím, že kvanta pole torze(tordiony)jsou nízkoenergetickými reliktními částicemi NEUTRINO.

    Rychlost šíření torzních vln je minimálně 10na devátou rychlosti světla ve vakuu!!!!Prakticky to tedy znamená možnost okamžitého přesunu z jednoho místa ve vesmíru na druhé
    A teď konečně k mé poznámce: Jedna z vlastností pole torze je spojována s INFORMACEMI.Pole nepřenáší energii jak by se mohlo čekat, ale INFORMACE.
    Takže jejich šíření díky polím torze je jednoznačně rychlejší než rychlost světla a to hned mnohonásobně!
    Sluší se připomenout, že vlastnosti polí torze byly přímo nebo nepřímo potvrzeny experimentální cestou.

    OdpovědětVymazat
  60. Smutnou zprávou je, že vzhledem k době publikování tj. 80 léta min století jsou Šipovovy teorie \"out of date\". Teorie torzních polí nikdy nebyla potvrzena. Také názor, že informace se může šířit rychlostí vyšší než rychlost světla zůstala na papíře. Nejblíže měl k názoru, že vakuum je \"netriviální dymamický systém. Vše ostatní je poplatné době vzniku a v současné době ležící na smetišti dějin. Není to žádná hanba, protože na smetišti dějin skončí časem všechno, podle toho jak se rozvíjí lidské poznání.
    Nicméně na faktu, že Šipov je nyní zcela mimo to nic nemění.

    OdpovědětVymazat
  61. Co je tedy in of date? Zadejte, prosím, novější poznatky nebo odkazy na ně, rád se poučím.Nebo teorie, které vyvrací šipovovy výzkumy.
    Nejsem z těch, kteří se upnou na jednu věc. Rád sleduji vývoj - pouze amatérsky.

    OdpovědětVymazat
  62. Vláďo děkuji za obsáhlou reakci.
    Díky odkazu na ČVUT(stáhnutá vide však nemohu spustit) jsem se dostal na stránky ALDEBARAN, kde je nepřeberné množství informací, které postupně pročítám a doporučuji každému, koho fyzika zajímá.
    Rád bych se ještě zeptal na hodnocení těchto knih - pokud je někdo četl:
    Věda a ákašické pole - autor Ervin Laszlo
    Fyzika víry - Tichoplavov

    OdpovědětVymazat
  63. slavo,zkuste najet na první přednášku
    http://www.avc-cvut.cz...hp?id=1881
    stáhnout k sobě na počítač věc co se jmenuje: DivX (317.79MB)a ta by měla jít přehrát za pomoci WinAmp i Windows Media Playeru.
    Co se týká knížek, můj osobní NÁZOR, plynoucí ovšem pouze z názvů je ten, že se někdo snaží zaštítit své NÁZORY pomocí odvolávek na fyziku. Pokud se uvedená tvrzení nedají experimentálně testovat, a tím rozhodnout jestli je to pravda, nebo není, tak to má zhruba stejnou vypovídací hodnotu jako tvrzení: Vždycky, když se díváte do zrcadla tak se na vás kouká Neviditelný Růžový Jednorožec.

    OdpovědětVymazat
  64. \"Mysl, která má neustálou potřebu všechno vysvětlovat, je ve skutečnosti bázlivá mysl. Protože se hrozně bojí, chce všechno vysvětlit. Nemůže se do ničeho pustit, dokud to nemá vysvětlení. Vysvětlení ji dává pocit, že se nachází na známém území - teď zná zeměpisnou polohu, teď se může řídit mapou a průvodcem a rozvrhem.Nikdy není připravená proniknout do neznámého území, bez nákresu, bez mapy, bez průvodce. Ale život je právě takový a žádná mapa v něm není možná, protože žívot se neustále mění. Každý okamžik je teď. Nic nového pod sluncem, říkám vám: Všechno je nové, je to ohromná dynamika, absolutní pohyb. Jedině změna je stálá, jedině změna se nikdy nemění.
    Všechno ostatní se neustále mění, takže nemůžete mít mapu, než je mapa dokončená, je už zastaralá. Než se k mapě dostanete, je už zbytečná, život už změnil své chodníčky. Život začal hrát novou hru. Se životem se nemůžete vypořádat prostřednictvím map, protože se nedá změřit, a se životem se nemůžete vypořádat tak, že se řídíte knižními průvodci. Ti jsou vhodní pouze v případě toho, co stagnuje. Život není stagnace-je to dynamika, je to proces, Nelze sestavit jeho mapu.Je nezměřitelný, je to nezměrná záhada. Nechtějte vysvětlení.
    A tomu říkám zralost mysli : Když se někdo dostane do bodu, kdy se dívá na život bez otázek a soudů a prostě se do něj ponoří s odvahou a beze strachu.
    \"OSHO\"

    OdpovědětVymazat
  65. Bez nadsázky se tedy dá říci, že za dalších 15 let můžou být teda mrtvé i veškeré současné libovolné teorie, za které tady tak bojujete a za které se dnes udělujou vaše oblíbené nobelovky.

    OdpovědětVymazat
  66. Konečně názor, který potvrzuje, že tachyony jsou pitomost odvržená na smetiště dějin.

    OdpovědětVymazat
  67. No...nechápu sice jak, ale budiž, když ti to tak do argumentace stačí...ale upřímně řečeno - nic moc.

    OdpovědětVymazat
  68. Trochu to rozvedu.
    Tvrzení 1 z [67]: \"libovolná teorie starší 15 let je mrtvá\"
    Potvrzení tohoto tvrzení z komentáře [70] Tvrzení 2: \"Jedině změna je stálá, jedině změna se nikdy nemění\"
    Rozvedení Tvrzení 1 a Tvrzení 2 směrem do budoucnosti: Tvrzení 3: \"za dalších 15 let můžou být teda mrtvé i veškeré současné libovolné teorie\"
    Tachyonová teorie je starší než 15 let. Aby bylo Tvrzení 3 konzistentní vzhledem k budoucnosti musí být konzistentní i směrem do minulosti. Tvrzení 1, 2 a 3 tedy platí i pro komentář 72.

    OdpovědětVymazat
  69. Hele Vlado, tak se mi zdá, že někdy nevíš kudy kam a tak předpokládáš, že jsem si nepročetl a nenastudoval způsob tvého přemýšlení. Bylo to tady, zrovna na tvém blogu, kde jsem se dočetl, že pro tebe znamená pojem hypotéza něco, co dosud nebylo potvrzeno a pokud se to vědecky podloží, potvrdí, můžeme to nazvat teorií. Pokud vím, tak neustále všude operuješ s tím, že Tachyony potvrzeny a podloženy nebyly. Přestaň se kroutit jako červ, máš ve svých argumentech ďury jak cyp, jak říká ostravák. Mluvíš tak či onak, záleží jak se to hodí, opravdu nejsi seriozní diskutér, promiň...Takže tímto šmahem zrušíme platnost komentářů 72 i 74. Tachyony vědci při současném zoufalém stavu vědomí nikdy nepotvrdí. Ovšem to nic neubírá na faktu, že opravdu fungují. Ten kdo to ze zkušenosti ví, tak je mu jedno, jestli je to hypotéza, nebo teorie :-)

    OdpovědětVymazat
  70. Jak tě tak znám, napíšeš, že bys to rád poopravil a že jsi to prve napsal špatně a že jsi myslel těmi teoriemi i hypotézy atd atd... velice pohodlné, ovšem tobě vlastní...Je mi to líto, ale to umí opravdu každé malé dítě.

    OdpovědětVymazat
  71. A tachyony potvrzeny byly? Jak, případně čím? Kým?
    Tachyone, když o tom něco víte proč nám nechcete říct co?

    OdpovědětVymazat
  72. Reakce na komentář 75 a 76.
    Tachyone, rozvedu to ještě více.
    Protitvrzení 1: „vlado, nevíš kudy kam“ je osobní hodnotící stanovisko o kterém se nedá rozhodnout, je-li správné, nebo ne.
    Protitvrzení 2: „předpokládáš že...myšlení“ Diskutující si myslí, že jeho protivník něco předpokládá. Toto tvrzení je možno potvrdit, dotazem u oponenta, který je buď potvrdí, nebo vyvrátí. Pro průběh diskuze je naprosto nepodstatné, takticky zcela chybné, protože v případě, že to oponent nepotvrdí, diskutující ztrácí věrohodnost úsudku.
    Protitvrzení 3: „dočetl jsem se že.. “ Konstatování faktu, že diskutující umí číst a reprodukovat text. Pro průběh diskuze naprosto nepodstatné.
    Protitvrzení 4: „máš ve svých tvrzeních dury...“ Diskutující označuje blíže neurčené argumentační chyby. Zásadním nedostatkem je, že protože neuvádí jaké, jedná se o pouhý názor.
    Protitvrzení 5: „mluvíš tak jak se to hodí..“ Osobní hodnotící stanovisko o kterém se nedá rozhodnout je-li správné nebo není.
    Závěr: „Takže tímto šmahem rušíme...“ Ani z jednoho z pěti protitvrzení, ani z jejich libovolné logické kombinace nejde takový závěr odvodit. Závěr vzniká tak nějak ze vzduchu a označuje pouze osobní hodnotící stanovisko diskutujícího. Také to ukazuje na naprosto nedostatečné argumentační dovednosti diskutujícího.

    Protitvrzení 6: „Tachyony vědci... nepotvrdí.“ To je pravda.
    Protitvrzení 7: „tachyony fungují“ Jedná se o osobní názor. Já kupříkladu tvrdím, že to co se přičítá tachyonům způsobuje Neviditelný Růžový Jednorožec, což je tvrzení naprosto stejné argumentační mohutnosti. Uvítal bych, kdyby mi to někdo vyvrátil.
    Protitvrzení 8: „Je jedno, co to je, hlavně když to funguje.“ Tak s tím se dá také souhlasit.

    Způsob vedení diskuze za použití „ad hominem“ jsem se rozhodl velkoryse přehlédnout. Prostě by to chtělo nějaké KONKRÉTNÍ námitky a neplést si pojmy s dojmy.

    OdpovědětVymazat
  73. Tak znovu, ach jo, pořád se kroutíš víc a víc... Takže ... libovolná TEORIE starší 15 je mrtvá - byly Tachyony naší ctěnou vědou potvrzeny? Nebyly, vůbec se s tebou o tom nikdo nepře. Takže se nedá mluvit o teorii, nýbrž o hypotéze. Tachyony jsou podle tebe HYPOTÉZA. Nemluvilo se o tom že by byly hypotézy starší 15 let mrtvé.
    Takže jaký je závěr? Tachyony materialistickou vědou potvrzeny nebyly, jsou pro ni tudíž hypotézou. To ty potvrzené teorie starší 15 let jsou mrtvé a tou Tachyony nejsou, takže ty mrtvé dosud nejsou, sláva a jsme doma.
    Promiň, ale nějak jsi mně nepřesvědčil, ani tak dlouhým literárně větným rozborem :-).

    OdpovědětVymazat
  74. Jo a nikdo ti asi nic nevyvrátí, až budu mít osobní zkušenost s tvým růžovým jednorožcem , uvěřím v něj taky, proč ne. Ty se o funkčnosti Tach. věcí můžeš přesvědčit pouze sám, svou vlastní zkušeností na svém vlastním zdraví, to nikdo za tebe neudělá, nejde to. Sjednorožcem už zkušenosti máš a ustál jsi jej viditelně skvěle, pusť se směle klidně i do Tachyonů :-))

    OdpovědětVymazat
  75. Jo a ještě něco, Tachyony potvrzeny byly, například při chemických pokusech, které si může provést i každý doma sám. Při působení tachyonového pole se krystal NaCl prostě nevytvoří, chlór se ještě před navázání se sodíkem vypaří do ovzduší. Prostě vám při krystalizaci v potřebném poli zbude na podložce pouze sodík - sežeň si krystal TP1000 a klidně si ověř jak to je. Dá se s tím provádět spoustu věcí, dokonce si nechat změřit ENF mobilu před a po instalaca Tach.Křemíku - byl jsem s tím dokonce na Hygieně, kde měli oči navrch hlavy no sranda, nebo sledovat co udělá Tach. voda s akvarijními rybkami, jaká populační exploze se v akvárku stane, nebo obyčejné vadnutí květiny, která ve váze stojí na Tach.křemíku atd atd...Vidím i bez Nobelovky co to dělá, nejsem hlupák, jsem jen odvážnější, nežli Vy, že jsem tenkrát jednou utratil litr a vyzkoušel si to a nedal na řeči lídí. Věřím totiž jen svým OSOBNÍM prožitkům, což se o tobě Vlado, jak vidno, říci tedy vůbec nedá.
    Klidně se můžeš snažit všechno vyvracet, jenže pouze ze stanoviska, že ty to nevíš jistě, jenom sis to tak doma přepočítal, ale nezkoušel jsi to, takže na konci stejně nevíš, je mi líto.

    OdpovědětVymazat
  76. Dokonce se nám v jednom extra mocném tachyonovém poli ztrácel signál mobilních telefonů, to bylo taky něco, byla to silná káva pro několik tamtéž přítomných vědců - co ti budu povídat, zažil jsem si toho s Tachyony opravdu dost. Davida Wagnera, vynálezce Tachyonizace, onoho \"největšího šarlatána a nemorálního zloděje\" znám dokonce osobně - je to naopak skvělý člověk. V loňském roce s ním navázal dokonce spolupráci tým profesora Hronce ze Slovenské technické univerzity v Bratislavě zařízení chemické a potravinářské technologie. Nevím no, tak jsem ti řekl možná něco, co nevíš, možná ne...zřejmě nic z toho pro tebe nic neznamená, akorát tak spoustu psaní na zlehčení a vyvrácení toho všeho, že jo...

    OdpovědětVymazat
  77. Blahopřeji, k bravurnímu logickému závěru. Přiznám se, že takový způsob argumentace mě nenapadl.
    Na druhou stranu jsem rád, že se shodujeme v tom, že tachyon jsou pouhou hypotézou. To je bohužel asi nezamýšlený ale zcela jasný výsledek této diskuze.

    Ad pokusy. Já jsem dělal zase pokusy s tachyony na myších a výsledek byl takový, že se navzájem sežraly. Jinak dík za tip. Konečně něco konkrétního. Ale že to trvalo.

    Nevěděl jsem, že NRJ má takové schopnosti. Velmi povzbudivé.

    OdpovědětVymazat
  78. Jo jsou hypotézou, ale jen pro tebe, pro mne to je minulostí. Pro mne to je již opravdu jasná a funkční Teorie. Čímž bych chtěl taky jasně podotknout a osvětlit, jaké stanovisko zaujímám opravdu k výroku obs. v mém koment. 71. Tím jsem taky,(v naprosto stejném duchu v jakém ses snažil zpochybnit v článku Tachyon) zpochyblil opravdovou prestiž Nobelových cen, je mi to taky líto, ale to jsem tím výrokem 71 původně mínil.

    Teď požná lépe poznáš můj postoj k moderní vědě. Nemůžeš mi upřít její strašlivá negativa, i když mluvím Onobelovkované vědě - viz www.rozalio.cz. Jsme se ženou rodiče, kteří loni zrušili u svého 2-dítěte veškerá povinná očkování a toto rozhodnutí je velmi dobře uváženo, jsem si tím naprosto jist. Nevím jestli znáš video přednášky s Anitou Petek http://uloz.to...venske-titulky.avi
    To jsou věci, které se mne dotýkají opravdu a z osobní zkušenosti. Poslal bych ti jeden email s fotkou, ale nevím jak, fotka ještě není na webu.
    Ale něco s tím udělám...
    Ještě jsem Ti chtěl sdělit, když jsem se byl provětrat se psem, něco mně napadlo. Že i když mně tvoje články někdy dost iritujou, jsou očividně podnětné, protože mám např. vědu rád. Já jen nemám rád takovéto její vědecké ego, které mi tam strašně vadí. Patří k tomu i peníze , které se zde točí - to je v koherenci právě s tím egem. Navzájem se pak ego s penězmi posilují a nakonec se nám z farmaceutických firem stávají legální licencovaní nájemní vrahové. A to právě taky podle vlastních zkušeností.
    Nechť tě nemate tolik otevřenosti, ale jsem takový pořád a u každého, lépe se tak jedná s lidmi.Zase zkušenost ... teď mně napadá - hergot, vždyť já se tady u tebe naučil používat pouze zkušenosti, já se vlastně neodvažuju ani si něco myslet !!! Z toho mi teď vyplynulo, že tvůj web vlastně tak podnětný není...
    Hm, tak to je dost smutný závěr, promiň...
    Ale jinak Vlado - \"Všechno nejlepší do roku 2010 přeji od srdce :-)\"

    OdpovědětVymazat
  79. Jo, a nevím kdo je NRJ, prosím o bližší vysvětlení, pokud možno.
    K těm myším,
    1. Ty myši se mohly sežrat z mnoha příčin. Potvrdil někdo, že byly normální, zdravé, že neměly nějakou nemoc?
    2. Když pro tebe Tachyon nefunguje, jak můžeš argument typu \"Že se ti pod Tach. buňkou sežraly myši\" použít proti Tachyonu? To mi zcela nesedí do logičnosti argumentů, řekl bych že to je dokonce naprosto nelogické.
    3. Vůbec nevíš, jestli ta buňka, opravdu nebyl podvod, to se bohužel taky stává, existuje s tím i černý trh, bohužel.

    OdpovědětVymazat
  80. Taky jsi mohl dát buňku naopak a se vůbec do pole nedostaly, nebo já nevím...
    Vlado, ruku na srdce - je spousta možností jak by sis mohl sám zpochybnit svůj pokus, nebraň se jim - odvahu, příteli.

    OdpovědětVymazat
  81. Doplnění komentáře 85 : Jo jsou hypotézou, ale jen pro tebe, pro mne to je minulostí. Pro mne to je již opravdu jasná a funkční Teorie, které u mne budou trvat naprosto jiný časový úsek, než 15 let - myslím, že už to s lidmi zůstane. Jsme ve stadiu, že mnoho lidí se ani neodváží na něco jako Tachyon pomyslet. Pokud známe z historie, tak se to někdy u důležitých objevů stávalo a stává, že vynálezy bývají vědou různě odmítány, vynálezci perzekuováni a nakonec to dopadne trochu jinak, že jo... Měli bychom si zde všichni zachovat o něco střízlivější mysl, Vlado. Dnešní věda pracuje pro peníze, nikoliv pro blaho lidstva a tím to u mně už není věda, ale byznys a k tomu se vyjadřovat zatím nehodlám.

    OdpovědětVymazat
  82. Věda u nas u mne přestala být vědou, jako český fotbal fotbalem. Nobelovka je taky jen o prestiži podmíněné financemi - zase bysnys...

    OdpovědětVymazat
  83. A úměrně s tím, jak u nás věda přestala být vědou, vyhrává cesta srdce. Pokud s ním cítíme, tak poznáme spolehlivě čemu všemu můžeme a nesmíme věřit, Zjišťujeme zhusta že některých oblastech nesmíme věřit hlavně vědě bohužel. A Když v některých, tak možná i ve všech, proč ne - a už je zde narušená důvěra. A když není důvěra, je zde hledání něčeho jiného, v co důvěru vložíme. Jenže vůbec nic nenalézáme a tak si zůstaneme sami. Sami se svým srdcem, bez mapy, bez návodu. Pak musím na to, kam svou odvahu investuji použít harmonii mezi intelektem a srdcem, spojení hlava-srdce, věda-víra (jenže věda a nikoliv to, co se vědou nazývá dnes!!! Dnes věda neznamená vědět ale vynášet).Protože dříve než něco budu vědět, k tomu musím vždy nejprve něčemu věřit a nikoliv naopak.

    OdpovědětVymazat
  84. Jo-...už chápu NRJ. No...zajímavé, pro mne nepoužitelné...

    OdpovědětVymazat
  85. Tachyone,
    zastávám tůj názor o udělování cen nobelových!!
    Ale pokud mají tachyony pomáhat širšímu spektru populace - což je určitě snaha výrobce a propagátora produktů, pak by to chtělo objasnit a nějak spojit jeho teorii a teorie současné vědy. Přece člověk s těmito znalostmi musí mít v kapse nejmodernější TEORII VŠEHO nebo alespoň náznak kudy by se měla ubírat. Naposledy jsem četl velice lajcky postavené dílo od Viktora Lazla, které však mělo hlavu i patu i když pracovalo s poznatky starými téměř 2 desetiletí.
    Ty poznatky prezentované na stránkách prodejců tachyonových produktů, promiň mi to vyjádření, bohužel působí jako reklama na prodej produktů amway(možná to američani jinak neumí).
    Pokud tyto produkty prodáváš, rád si jeden z nich vyzkouším se zárukou vrácení peněz.Pokud bude fungovat, je jeho cena nevyčíslitelná a rád těch tisíc korun oželím a ještě ti poděkuji a vůbec mi nebude vadit, že to není díky tachyonům, protože pokud výrobce zná recept na pomoc prostřednictvím něčeho, bude potom irelevantní název účinné látky.
    Neber tento podnět jako útok. Jen si myslím, že se na stránkách tachyonu zastřešují vědou a vybírají z ní co se jim hodí. Kdyby napsali, že objevili něco co funguje, ale nevědí proč, bylo by to serióznější.

    OdpovědětVymazat
  86. ....hádejte se a přesvědčujte....určitě nejsem člověk,který by skočil na naždou blbost,tak ani toto mě nijak neoslovilo,ale proč mi zapůjčený
    kotouček ulevil od úporné chronické bolesti zad?
    Jsem nevěřící tomáš a netvrdím,že budu tím pádem nadšeně propagovat tento výrobek,ale bolest opravdu polevila....

    OdpovědětVymazat
  87. Kde se ty kotoučky půjčují - dávájí distributoři možnost vyzkoušení?

    OdpovědětVymazat
  88. Tak jsme si sehnali křemíkovou destičku ze starého slunečního článku, přidělali jsme ji na mobil a změřili ENF a světe div se, hodnota se snížila. To samé s kusem plechu. Měli jsme z toho oči na vrch hlavy a to nejsme z hygieny.
    Asi to bude tím, že podle tachyonnistů jsou tachyony naprosto všude, takže je jedno, co si dáte na záda. Bolesti prostě musí zmizet.
    Pro uplně blbý. Jestli vám něco pomáhá, tak to rozhodně nejsou tachyony.

    OdpovědětVymazat
  89. Někdo si vypůjčil název tachyon pro tzv. biotroniku. Ach jo! To je průser!!! Nicméně jsem četl o pracích vědce psychiatra jménem Dr. Wilhelm Reich. Jeho práce byla zničena moderní USA inkvizicí. Chudák viděl svítící částice. Zabýval jsem se podobnými experimenty ja Reich, a viděl jsem totéž, nejde ovšem o fyzikální částice jako by mohli být tachyony. Nějaký \"taky vědec\" si proto pro ten jev vypůjčil název tachyony. Já bych to částicemi nenazýval. Ovšem ty různobarevné svítící poletující body mají zvláštní informační charakter. Při pokusu se rojí kolem jako komáři a vletují do člověka nejraději okem. :-) Skutečně je pravda, že když je jich moc způsobují škaredý zánět spojivek jako se stalo i dr. Reichovi. Přesto, že způsobují fyzikální zánět spojivek, jako když se koukáte př sváření do jeho světla, netvrdím, že jde o fyzikální částice. Ovšem je to energie podobná fotonům. Hluboce si vážím objevy vědců a proto se omlouvám za nešťastný název. Musím ale říct, že skupiny lidí zápolí s nějakým neznámym jevem, a ti skuteční vědci raději dávají od toho ruky pryč. Pochopitelně, že se přiživuje na tom spousta šarlatánů. Ten jev tady ale skutečně je. Přiznám se, že jsem bezmocný definovat co to vlastně je. Jsem si jistý, že částice to nejsou. Prosím neodsuzujte ty lidi za to, že si půjčili na to název tachoyon a dokonce, že to považují za částice.
    Proto alespoň popíši jak se to projevuje. Při uskutečnění pokusu se začnou v zorném poli oka objevovat malinkaté svítíci body, které se pohybují sem a tam a pak zmizí, mají různé barvy, žlutou, červenou, bílou, modrou, šedivou, černou, pomerančovou. Čím déle pokus trvá tím se ich objevuje více a více. Jsou pak větší a některé přeletí i přímo v osi zřenice oka. Tehdy mohou působit i dojmem velikosti míče. Pokaždé jasně svítí a nesou sebou nějakou informaci, která se projeví jako vize, nebo zvláštní druh halucinace.
    Spojivky jsou již krvavě červené a na víčkach se mohou objevit vodnaté plyzgíře, které nepříjemně pálí. Kdyby to trvalo moc dlouho, člověk by z toho umřel v těžkých halucinacích.
    Oč vlastně jde? Objevování se těch světýlek je způsobeno ani ne tak nějakou fyzickou konstrukcí, ale uvedením do spojitosti něčeho s něčím co zjevně spolu nesouvisí na matematickém podkladu. U mně to vyvolává dojem jakéhosi strážce matematických princípů vesmíru. Zní to směšně já vím. Objevuje se to prostě u lidí, ktteří chtějí do vesmíru vnést nějaký nový řád a mají to geometricky i matematicky nějak podloženo. Je to absurdní. Možná je to spíš psychický princip, který může dojít až do stadia zánětu spojivek a plyzgířů. Pozor! Není nemožné způsobit zánět a plyzgíře i jenom psychickou cestou. To něco ale existuje. Spousta lidi co se s tím setkala jsou naprosto bezmocní v určení toho oč vlastně jde.
    Já taky nevím, jenom mám pocit, že ty svítící mršky mají jakousi zlomkovou inteligenci. :-)

    OdpovědětVymazat
  90. O jaký experiment jde?

    OdpovědětVymazat
  91. MUDr. Alexandr Jegorov, CSc27. února 2010 v 10:24

    Krevně souhlasím s napsaným článkem a kritikou nesmyslů , odpustím i hrubší výrazy . Ono člověka skutečně před takovými nehoráznostmi nic jiného nenapadá . Kde je ochrana před infiltací pavědy do důvěřivých mozků ? S nehoráznostmi podobných pavěd se dnes setkáváne v každém časopisu , včetně programu televizních novin . Kdo probudí vědecký svět , aby tomu oponoval ? Zdravím ! Jegorov

    OdpovědětVymazat
  92. MUDr. Alexandr Jegorov, CSc27. února 2010 v 10:36

    Kde je ochrana společnosti před takto propagovaným nesmyslem , se kterým se setkáváme na každém kroku od pochybných článků až po komerční zneužití a ohlupování důvěřivých lidí Kde se najde možnost ,aby vědecká veřejnost stejnou vahou začala oponovat . Propagátoři tachyonů a podobných šarlatánských pavěd se pohybují na hranici trestnosti , kdy na jejich doporučení důvěřiví pacienti prodlévají před skutečnou pomocí ! Jegorov

    OdpovědětVymazat
  93. Ke komentáři 96 : Tak nevím Vlado, jestli si děláš legraci, nebo jseš blbej ty, nebo já...Kde jsi přišel na to, že nějaká křemíková destička ze slunečních kolektorů ti odstíní mobil od ENF? Asi jsi zapomněl o čem jsi psal výše uvedený článek, či co...Celou dobu tu mluvíme o Tachyonizovaném tj maximálně potencovaném křemíku a ty přijdeš se slunečním kolektorem...fakt už nevíš co bys tak řekl...Tachyony fungují, je to vyzkoušené a ověřené, jenže vy to nevíte, protože jste to nezkoušeli, tím to prostě hasne. Až to prubnete, pak můžete mluvit z vlastní zkušenosti. Do té doby to je pouhé tlachání o ničem.

    OdpovědětVymazat
  94. www.petice.webnode.cz

    OdpovědětVymazat
  95. Kde je ochrana společnosti před takovýma Mudr CSc? Ti jsou se svými fakultami, s osnovami učiva a sponzoringem farmaceutických bigkoncernů naprosto zdegenerovaní a odtržení od reality, jako většina dnešních vědců. Lékaře na fakultě dnes naučí zaprvé být skvělými distributory chemofarmak a na léčení se nějak pozapomnělo...Doufám že takovým chemošarlatánům a zpátečníkům bude brzo konec...

    OdpovědětVymazat
  96. [98] Slavo, když provedete několik prudších pohybů a současně si tlakově prudce promnete oko, uvidíte pak při pohledu do světla různě barevné světelné body vypadající jako kouličky, které odlétají z jednoho středu zcela náhodně do různých směrů. Já jsem viděl žluté a načervenalé. Jde to opakovat několikrát po sobě, ale je docela možné, že když se tento vyvolávací postup opakuje častěji, že to může způsobit nějaké poruchy zraku.
    Ještě lze vidět bílé průhledné bubliny, které se pohybují různými směry, ale to je vidět vcelku běžně, při pohledu do světla a zaostření někam dovnitř oka. Tyto průhledné bubliny se spíš chovají jako obláčky a pohybují se zcela náhodně.
    V obou případech se samozřejmě jedná o fyziologický jev.

    OdpovědětVymazat
  97. [99] Alexandře, děkuji za podporu, ale myslím, že se boj s lidskou blbostí nedá vyhrát, a to ani za pomoci libovolných donucovacích metod, protože blbci jsou šíleně vynalézaví. Jen se z něj nesmí utéct, aby blbost nezaplavila svět.

    OdpovědětVymazat
  98. [101]Zdravím, Tachyone, těší mě, že beze mne nemůžete žít. Už jsem si fuckt myslel, že jste na mě zanevřel. Těší mě, že zde nacházíte potěšení a inspiraci. Jestli se nemýlím, tak tvrdíte, že křemík ze slunečního kolektoru nemůže odrušit ENF protože je víc impotentní, než ten váš. A zkoušel jste to? Taky vám doporučuji zkusit kus plechu. Budete mile překvapen.
    Křemík je prostě křemík. Shodou okolností, jestli to nevíte, tak se dá obohatit, nebo ochudit a dají se s ním dělat různé legrace. Víte třeba, že když se dají k sobě obohacený a ochuzený křemík těsně k sobě vznikne dioda? Ještě zajímavější je, že když se dá těsně k sobě ochuzený-obohacený-ochuzený křemík, tak dokonce vznikne tranzistor. Taky stojí za pozornost, že se do několika let (deseti) začnou průmyslově vyrábět struktury veliké pouhých 11 nanometrů, což odpovídá šířce 20 vrstev atomů. To je fakt síla, co? To už jsou velikosti, kdy naprosto převažují kvantové jevy. Ale zase na druhou stranu se z toho dají dělat úžasné věci jako tunelové diody, CCD členy, kvantové tečky a plno dalších hraček. A také sluneční kolektory. A sklo do oken.

    Randiho nadace nabízí milion dolarů každému, kdo se s libovolným pavědeckým nesmyslem odváží podstoupit dvojitý slepý test, který prokáže, že to funguje.

    Být vámi tak neváhám a jdu do toho. Ty perspektivy! Natřete to těm ignorantským vědcům! Dostane se vám zaslouženého uznání! Pomůžete milionům strádajících! Stanete se slavnými! Vlastně vůbec nechápu, proč už to dávno některý z vás tachyonistů neudělal. Proč jste takoví krkouni, že nechcete lidstvu vyjevit váš naprosto všechno převracející objev? Proč jste takoví gauneři, kterým jde jen o peníze, když máte možnost zachránit miliony životů, pronikavě zlepšit zdraví a přinést štěstí a pohodu miliardám lidí?
    Vlastně chápu, mohlo by se přijít na to, jak je to doopravdy.
    Nemusím umět létat, abych věděl, že to taky nedokážete.

    OdpovědětVymazat
  99. Zdravím
    Ano, právě pro tyto úžasné vlastnosti křemíku se právě tento prvek Tachyonizuje. Je univerzální. Tak jako jeho přírodní sloučenina - Křišťál, který se po tisíciletí používá pro léčení lidí a zvířat, potencování vody, stavbu pyramid aj...

    Obyčejný, ochuzený ani obohacený křemík EMP ani ENF nezharmonizují ani neodstíní (plechu zde trapně žertovat nehodlám) Harmonizovat EMP,ENF dokáže pouze Tachyonizovaný křemík, který jsi v ruce očividně nikdy neměl, takže to nemůžeš dosud s jistotou vědět, je mi to líto.

    Nikdo to ignorantským vědcům natírat nehodlá, protože by to byl boj s větrnými mlýny a do takového otevřeného sporu by šel jen hlupák, nebo člověk neznalý současného systému. Tento současný systém, založený na financích, nikoliv na pomoci lidem a světu, tvrdě bojuje proti jakýmkoliv objevům, které by jej mohly připravit o výdělky. Mimo jiných i N.Tesla byl během svého života několikrát ve vážném nebezpečí.
    Stejně tak i vynálezce Tachyonizace D.Wagner si je velmi dobře vědom toho, co přivedl na světlo světa. Je si vědom toho, jak ohromný potenciál Tachyonizace vlastně obsahuje. Kdybych jím byl já, taky bych to nikomu neřekl. Vědci jako je on, se totiž častokrát odstraňují v zájmu státu. Nevím, jestli tušíš, jaké zájmové skupiny drží současnou světovou moc v rukou... Proto to nikdo zveřejňovat prostě nehodlá.
    Na světě není žádná finanční ani ekonomická krize, trpíme \"krizí vědomí\". Lidstvo má nemocné myšlení. A to tak, že velmi. Například všichni ví, že rtuť je pro organismus smrtelný jed a přesto si jej všichni necháváme pod záštitou odporné ziskuchtivé VĚDY cpát do úst!!! http://www.osud.cz...k.php?id=10078
    Jak to? Protože máme nemocné myšlení. S takovým myšlením, jako máme v současnosti by tahyonizaci využili nejprve ve zbrojním průmyslu, nenapadlo tě to, že ne? Bylo mi to jasné...
    David to velmi dobře ví a proto uznal za vhodné, nedat Tachyonizaci světu, protože by to hnusné lidské a vědecké ego obrátilo proti světu a použila by ji za účelem, nikoliv pomoci lidstvu, ale za účelem zkázy a obohacení.

    Jistě jsi Vlado inteligentní a sečtělý, ale opravdu ti velmi mnoho informací schází, aby sis o fungování světa udělal ucelenější obrázek, to jsi nám posledním příspěvkem zde dokázal.

    Wagner tedy uznal velmi správně za velmi vhodné, nejprve začít pomalu zkoušet uzdravovat myšlení lidem a až jednou přijde čas, vyjeví i tajemství tachyonizace. Dnes to však ještě není možné. Byla by to spíše pohroma, a žádné štěstí a blaho miliardy lidí - tak jednoduché to zase Vlado není. Jsi veliký idealista, jestli si to opravdu myslíš.

    My nejsme žádní gauneři, kterým jde jen o peníze, je tomu přesně naopak, hamižní gauneři jste vy, VĚDCI a proto nebudete proces tachyonizace prozatím znát.
    Platí zde vždy - z čeho obviňuješ druhé nejprve hledej u sebe a u tebe to platí opravdu přesně :-)
    Tvá snaha urazit se míjí účinkem, neboť ty mně urazit nemůžeš. To je jen tvé EGO a to nemá nade mnou vůbec žádnou moc.
    Žádný Randiho test mně nezajímá, testuji to s úspěchem několikrát denně při léčení pacientů. Randi pro mně nepředstavuje naprosto žádnou autoritu, pro mně je to šašek s vysokým IQ. Otestuj si to nejprve raději sám a pak zase něco zajímavého napiš.
    Ahoj

    OdpovědětVymazat
  100. Kdo chce umět létat, musí nejprve věřit, že to lze a pak se to může pomalu učit.

    OdpovědětVymazat
  101. Dal ti někdy zubař vybrat, jestli chceš místo amalgámu něco jineho?

    OdpovědětVymazat
  102. Když jsem byl dítě a chodil se školou k zubařovi tak asi velmi těžko. A dnes je to s dětmi to samé, myslíš si něco jiného? Tys měl tenkrát na výběr? S takovými argumenty na mně fakt nechoď, nejde tu přece jen o mně a o tebe...

    OdpovědětVymazat
  103. Podle mého názoru tachyonový pokus na myších ukázal, že se jedná o dost nebezpečnou a nepředvídatelnou věc. Pokus s křemíkem zase ukázal, že úžasnou schopnost ovlivňovat ENF má i křemík který prokazatelně NEMÁ s tachyony nic společného. Myslím, že jsem pro lidstvo vykonal již dost, takže další tachyonové pokusy přenechám tomu, koho to bude bavit.

    Kolik tachyonistů je potřeba k postavení atomové ponorky?

    OdpovědětVymazat
  104. Jak jsem někde výše psal: Kdo ví, v jakém stavu byli tvé myši v době pokusu, kdo ví, cos jim tam, chuděrám, vůbec instaloval, a kdo ví, čím jsi je krmil a kdo ví, jak to vlastně bylo. Tvůj pokus je zpochybnitelný stejným způsobem, jako například ten můj, kdy mi v akváriu po umístění 10 cm Tach.disku nastala populační exploze. Všechno se začlo množit a růst vysokým tempem a zdraví osazenstva je lepší nežli dříve. Nebo i ostatní moje (nejen moje) pokusy... Jakkoliv je zpochybníš, tak naprosto stejným způsobem můžeme zpochybnit tvůj, pro lidstvo jistě neocenitelný důkaz, jaké nebezpečí pro lidi, svět a vesmír s tachyony představujeme :-))).
    Ten parádní pokus s křemíkem - díky za něj(a tvým oblíbeným plechem)je zase důkaz, že pokud se přirozený úžasný potenciál a vlastnosti křemíku zvýší o 1.500.000 % (což právě způsobuje onen tolik \"nebezpečný a nepředvídatelný\" Tachyonizační proces), samozřejmě je takovýto křemík schopen zharmonizovat JAKÉKOLIV druhy opravdu nebezpečných EMP i ENF. Děkuji tedy i za tento pokus, v podstatě jsi mi potvrdil svými slovy jen to, co celou dobu o křemíku a jeho působení na ENF a EMP tvrdím taky - nastala vzácná shoda, kterou vidím a kterou ty na 100% neuvidíš.

    Tomu poslednímu pokusu o žert s ponorkou jsem mnoho neporozuměl. Zní mi to jako trapně neumělá snaha zesměšnit diskutujícího, anebo naprosté nepochopení toho, co v souvislosti se zbrojním průmyslem bylo výše zmíněno. Ve tvém případě je to nejspíše kombinace obojího.

    OdpovědětVymazat
  105. Křemík pracuje s Tachyony v malé míře i ten, který tachyonizovaný není, tudíž má z tachyony společného opravdu mnoho, opět se velice mýlíš.

    OdpovědětVymazat
  106. Kdyby obyčejný křemík neměl s tachyony nic společného, neměl by s nimi nic společného ani po procesu Tachyonizace. Proces tachyonizace maximalizuje pouze potenciál, který je v daném materiálu obsažen už před tachyonizací, v přirozeném stavu. Nepřidává žádnou vlastnost navíc, pouze maximalizuje a harmonizuje potenciál a vlastnosti, již dříve obsažené v daném materiálu, či hmotě.
    Nevím jestli tak složitou věc pochopíš, anebo jinak vykličkuješ. Ale je mi jasné, že tyto informace se k tobě dostávají úplně poprvé. Jak říkám, nevíš o tom zhola nic, ale už jsi s tím hotov předem, protože to tvé vědecké ego prostě nedává...

    OdpovědětVymazat
  107. Je vcelku příznačné, že tachyonizací křemene vzroste jeho cena o 1.500.000 %. Je to logické, protože dostat do křemíku něco, co neexistuje reálně, ale jen hypoteticky musí dát takovou práci, že by se to jinak nevyplatilo.
    Potěšitelné však je, že kdo si dá nad akvárium kousek křemíkového šutru ušetří neskutečné prachy.

    OdpovědětVymazat
  108. Pro tebe, jakožto pro člověka který své úsudky zakládá na domněnkách, to je hypotéza, pro ostatní, kteří mají osobní zkušenosti je to jasná funkční teorie. Stejně jako ostatní vědci si dovolíš všem diktovat jak to má být a jak to být nesmí. Ale bohužel historie dokázala, že to je jen ješitná hloupost a život se prostě logicky a matematicky někdy absolutně vymyká. Jsou jevy a teorie, které materialistická věda prostě nemá šanci pouhou bezcitnou logikou vysvětlit a popsat a proto je popře. To je fakt, který se děje dnes a denně a proto tvrdím, že současná věda je pro poznání něčeho nového a převratného naprosto IMPOTENTNÍ. Kdo to dokáže, je vytrvale popírán. Je to zcela evidentní, že se tak děje.

    OdpovědětVymazat
  109. Ukazuje se, že předávkování tachyony má kromě jiného negativní vliv na používání rozumu.
    Nikdo vám pistoli u hlavy nedrží. Nemusíte používat mobilní telefon, internet, ledničku ani jezdit autem, když vám to tolik vadí.
    Můžete se odstěhovat do zemljanky, pěstovat si na zahrádce mrkev a oddávat se vymýšlení své nové \"vědy\" která dosáhne něčeho nového a převratného.
    Myslím si však, že se to moc neujme.

    OdpovědětVymazat
  110. Je pravda,že si můžeš myslet co chceš i když uplně blbě. Máš pravdu, opravdu se v současné době stěhuju. A to z bytu z města do domu na vesnici a jdu pěstovat mimo jiného i mrkev. Trefils do černého, až na to, že je to úplně naopak - ujme se to lépe, než si tvá rádobypřechytřelá hlava dokáže vůbec představit.
    Zase nevíš kudy kam a snažíš se o zesměšnění diskutéra a o to, aby diskuze sklouzla ve vzájemnou slovní potyčku? Co to meleš o předávkování Tachyony? Vždyť přece tvrdíš, že neexistují, jak se s nimi tedy může někdo předávkovat? Anebo už jsi změnil názor a připouštíš existenci Tachyonů - to z toho jasně plyne! Pořád si odporuješ \"Tachyony neexistují, ale zabily mi myši\" - takové nesmysly, každý normální člověk pochopí jak to tady s tím rozumem je.
    Kdo s tebou nesouhlasí a přes tvoje snahy o konečné torie si trvá na svém, zaslouží si tvé ješitné pohrdání a poznámky o tom, že nepoužívá rozum? No to je fakt slabota, nuda a šeď, příteli.
    Ono to asi bude opravdu nejspíše naopak, s tím rozumem, že jo? Zkus hledat chybu stylem, že začneš u sebe, co ty na to? Zkus taky někdy diskutovat bez snahy zesměšňovat, napadat a urážet ostatní. Možná by ses to už konečně mohl naučit...
    Co na to řekne tvé převeliké a přepěstované EGO? :-)))
    A až se vyjádří tvé EGO, co na to pak vlastně řekne tvé pravé \"Já\"? Přeji všem hezký den.

    OdpovědětVymazat
  111. Já vám opravdu nebráním, abyste si tachyony nacpal do uší a brnkal si o ně lžičkou, ale proč žijete v bludu, že tuto fyzikálně nesmyslnou, argumentačně zmatlanou, morálně odpornou mytologii ústící v prodej křemene prodávaného pomocí low level marketingu, což je jen jiná forma letadla, nebudu vyvracet a zesměšňovat je mi záhadou.
    Tachyone, naprosto chápu, že osoba mého formátu, rozhledu a vědomostí, vás přitahuje jako světlo můru, takže neustálé zaplevelování diskuze vašimi příspěvky je jen známkou vaší zoufalé snahy alespoň o minimální špetku uznání z mé strany.
    Kupříkladu, kdybyste omezil škodlivý vliv tachyonů na vstřebávání nových poznatků a dovzdělal se v matematice, kvantové fyzice, případně v biologii a všech dalších oborech minimálně za posledních 20 let, bych o tom mohl uvažovat. Možná mi nebudete věřit, ale od doby, vzniku tachyonové mytologie bylo objeveno tak nepředstavitelně velké množství nových věcí, že i váš tachyonový guru by dovzdělání potřeboval, jak prase drbání.
    Takže až se přestěhujete, vyházíte ze svého okolí veškeré křemení a vypěstujete si dostatečné zásoby mrkve, kvůlivá zraku, hurá k internetu a učit se a učit se.

    OdpovědětVymazat
  112. Tak jsem se už dlouho nenasmála.
    A to jsem ještě ani nedošla do konce,nu což, nechám si něco i na příště.
    Díky za článek. I když mě z toho smíchu bolí čelisti ;-)
    Eva Glgan

    OdpovědětVymazat
  113. Doufám, že máte bránici v pořádku protože ji ještě budete potřebovat

    OdpovědětVymazat
  114. Nádherně jste to rozebral, pochopitelné i pro absolventa humanitního oboru ;-). Neuvěřitelné, jak si Tachyon stojí na svém. zajímalo by mě, do jaké míry jde o vědomý podvod a do jaké o chorobu. Vyždyť i argumentace, s jakou je ten nesmysl popsán je úplně nelogická.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem Tachyon a stojím si na svém proto, protože mám poznání, nikoliv jen víru v teorie či vzorečky. Kvantová fyzika jasně dokázala, že hmota neexistuje. Vše je jen energie a v kvantové fyzice mnoho fyzikálních zákonů neplatí, nebo platí jinak. Je rok 2018 a stále nikde nevidím ty davy lidí, kteří byli podvedení tím, že si koupili drahé Tachyonizované výrobky. Když to je podle vás podvod, proč nenajdete nějakého podvedeného člověka? Dělám s tím od r 2007 a vy to tady popíráte taky už 10 let, a stále nikde ti lidé, kteří naletěli....Čas sám ukazuje, kde je pravda.

      Vymazat
  115. moudrému napověz, hloupého trkni MAKI

    OdpovědětVymazat
  116. Z toho, že si lidé nestěžují, když jim šmejdi prodávají předražené nesmysly nejde žádným způsobem odvodit, že šmejdi nejsou svině.

    OdpovědětVymazat
  117. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat