pátek 6. února 2009

Jesle, Čína, zdravotnictví

Požadavek Evropské unie, aby rodiče umístili 33% dětí do jeslí je zvláštní. Co je k tomu vede? Chce tím snad Evropská unie pomáhat rodičům? Všude se hovoří jen o pomoci matkám, takže rodiče asi nemá na mysli. Tak co za tím je?






Vysvětlení je prosté. Evropská unie má na mysli zlepšení stavu zdravotnictví, lepší vytváření důchodů a zároveň obranu proti přílišnému přistěhovalectví.


Je všeobecně známo, že nejlépe se působí na děti v období, kdy nemají vlastní rozum a nejsou zatížené vědomostmi a sociálním působením svých rodin. Škola? To už je pozdě. Oprsklí fakani si z vás dělají akorát srandu, a když je tlučete, tak si to ještě drze filmují. Školka? Kdo zažil u svého dítěte období prvního vzdoru, rád poděkuje a pokud možno, té zkušenosti se vyhne. Jesle jsou tedy bez nejmenších pohybností nejvhodnější nástroj k ovlivňování dětí.


Takže otázku proč jesle, bychom měli zodpovězenou. Proč 33%? Proč ne 50% nebo rovnou 100? Hledání otázky na tyto otázky je o něco složitější. Jaksi se nechce věřit, že by tento procentuální poměr byl stanoven tak nějak od oka. To se k moudré Evropské unii nehodí. Je třeba hledat skutečné důvody.

První stopa na kterou člověk narazí, je skutečnost, že podle statistiky Eurostatu připadají na jednu evropskou ženu v průměru zhruba dvě děti. Ha! Že by snaha o zvýšení porodnosti? Nebylo by to nic divného. Podle téhož statistického úřadu je jasně patrné, že stáří evropské populace se neustále zvyšuje, úspory na důchod se v důsledku ekonomické krize vypařily, takže je nejvyšší čas, aby se členové komise postarali o svůj důchod snahou o zvýšení porodnosti.


Zůstává, ale otázka, proč je třeba každé třetí narozené dítě dopravit do jeslí? Aby tam děti získaly správné pracovní návyky? Na to je snad příliš brzo. Takový jeslenec se vám jeřáb ovládat nenaučí, a když ano, tak potěš pámbu. V sídlišti postaveném jeslenci bych vážně bydlet nechtěl, i kdyby mi to mělo na důchod vydělat víc než dostatečně.


Nezbude než se ještě jednou ponořit do tajů statistických údajů a vyloupnout konečně správnou odpověď. Nuže, zde je.



Podle světové statistiky porodnosti je každé třetí narozené dítě čínské národnosti. Teď to konečně začíná dávat smysl. Je známo, že čínsky v Evropě nikdo neumí, tedy kromě Číňanů. Je také známo, že jsou Číňané nesmírně pracovití. Soustředěním malých číňánků v jeslich docílíme toho, že se lépe naučí mluvit evropsky, získají místní kulturní návyky, podpoříme tím porodnost a také přispějeme k lepšímu vlastnímu důchodovému zabezpečení.


Celý proces ovšem nebude mít jen pozitivní dopady. Dají se čekat masivní žaloby s neodhadnutelnými nároky na státní rozpočet. Jistě dojde k vlně rozvodů a žalob na nemocnice obviněných ze záměny dětí, protože mnohý z otců se nebude chtít smířit s tím, co se mu narodilo.


U rodin se třemi dětmi by neměl celý záměr narazit na přílišný odpor, protože tam už jaksi vědí na čem jsou. Problém by mohl nastat u dvoudětných rodin, které, aby bylo nařízení Evropské unie vyhověno, budou nuceny si třetí dítě pořídit. Potíže nastanou zvlášťě pokud se potenciální otcové rodin odmítnou na celé věci podílet, a rozhodnou se svou tíživou sexuální situaci řešit orientací na placené služby. Manželkám pak nezbude než navštívit nějaké zdravotnické zařízení, kde patrně dojde k nějaké formě státní inseminace.


Největší problém vznikne rodinám s jedináčky. Těm nezbude než doufat, že úsilí vynaložené na boj o zrušení poplatků pomůže zlepšit úroveň našeho zdravotnictví natolik, aby si pak rodiče jedináčků nemuseli pokládat otázku hodnou Sofiiny volby, a to kterou třetinu dítěte bude dnes nutné dopravit do jeslí.









Související články:
Kravatový průmysl a modelky
Domácí mazlíčci
Smradlavý průmysl
Reklama a inteligence.






Rubrika: Šepoty a výkřiky | 6.02.2009, 17:18:00

16 komentářů:

  1. Jeslenec je úžasné slovo :).

    OdpovědětVymazat
  2. Wu, když člověk neví, jak se oficiálně jmenuje dětský jeslopříslušník, tak jej to fakt těžký.

    OdpovědětVymazat
  3. Fantastické odhalení. Bruseláci (abychom zůstali stylově u jeslenců) myslí už takto dopředu na masivní invazi Číňanů do Evropy.

    Jesle bude takové síto, které zachytí opravdu odolné jedince. Zvládnou citově odložení matkami, projdou mnohými nemocemi ještě dříve než ostatní a získají tak nebývalou imunitu, ve velkém kolektivu se naučí včas bojovat o své místo na slunci a vyniknout, vštípí se jim ta správná prounijní morálka hluboko do jejich podvědomíčka. Z nich bude nová garda necitelných, odolných, pracovitých a vzdělaných politiků a manažerů zítřka. A ještě to budou zpravidla Číňani. No nazdar.

    OdpovědětVymazat
  4. Lenko, ze statistiky se dají vytáhnou takové věci, že laik se diví a odborník žasne. Ovšem na druhou stranu je tento vývoj naprosto logický. Protože je v Číně povoleno mít jen jedno dítě, tak se ostatní děti, pokud se chtějí narodit, musí realizovat jinde.

    OdpovědětVymazat
  5. No, pak mě ještě napadá, že bychom mohli jít v tom trendu umožnit ženám kariéru dál v tom, že by každý (třetí?) manžel musel buď prokazatelně pečovat kompletně o domácnost nebo platit na to další sílu. (Páč mít navařeno, vyžehleno, uklizeno, nakoupeno a zároveň být 10-12 hodin v práci moc dobře nejde)
    Nevím, jak by se rozhodovalo, kdo bude ten třetí, nicméně o ty první dva by asi velký zájem nebyl.

    OdpovědětVymazat
  6. Zůstává otázka, jestli je potřeba mít zavařeno, zažehleno, vyklizeno a jestli nestačí jenom ta práce.

    OdpovědětVymazat
  7. Mně z vás mrazí, lidi :-). Co se to tu plánuje? Já doufám, že práce bude pořád míň a míň (snad už je nějaký pokrok, ne?), lidi se přestanou štvát a budou si v pohodě užívat života se svými dětmi.

    OdpovědětVymazat
  8. Jessie, pohoda s dětmi a málo práce je skvělá věc. Pořád však zůstává otázka, kterou třetinu svých dětí budeš muset dodat do jeslí.

    OdpovědětVymazat
  9. u me to bylo presne podle planu. Do jesli slo presne jedno z mych trech deti. ja s tim problem nemam. Podle me je resenim mit presne O,3,6 nebo 9 deti (vic by zena asi nezvladla). Pakoddelit tretinu do jesli nepredstavuje zadny problem. neni treba zadne dite delit.

    OdpovědětVymazat
  10. ratko, uvědomuješ si však, že jsi svými nepromyšlenými porody zvýšila nebezpečí, že se některé evropské matce narodí dvě čínské děti za sebou?

    OdpovědětVymazat
  11. Mas tam chybu. Muj nejstarsi syn zrovna dodelal treti zkousku z cinstiny a vzhledem jeho čilé konverzaci (vcetne komickeho psani obrazky) v tomto jazyce si toufnu tvrdit ze cinsky umi.

    Ovsem zatim nema zadne cinske deti v Evrope.

    OdpovědětVymazat
  12. Jezismarja - co je to za nesmysl???
    \"Požadavek Evropské unie, aby rodiče umístili 33% dětí do jeslí \" - jaky pozadavek - kde EU ZADA, aby nekdo nekoho nekam umistoval? EU zada, aby republika tuto moznost zajistila tem, kteri o ni stoji..

    O Cine zjevne vite s odpustenim prd, tak byste si ji nemel/a brat do ust...

    Jezis, jak takove kraviny vubec nekoho napadnou...

    OdpovědětVymazat
  13. Kimmy, vždyť tady ratka, připustila, že má doma potomka, které se vyznačuje tím, čím většina čínských dětí, tak jakýpak kecy. Taky by mě zajímalo, jak seženete zbývajících 31% dětí, když je podle statistiky poptávka po jeslích pouze ve výši 2%. A i kdyby byly statistiky chybné o 1000% tak vám zbude sehnat minimálně 23% dětí a to už opravdu nevím jak by se vám mohlo podařit bez nějaké formy chirurgického zásahu.

    OdpovědětVymazat
  14. K Evropským nařízením a podpisu Lisabonské smlouvy mám nádherné připodotknutí na webu viz : http://eliza.bloguje.cz...kazdy.php, tak se podívaj a sděl mi tvůj názor. Děkuji předem.

    OdpovědětVymazat