úterý 11. ledna 2011

Klimatické šílenství

Venku mrzne, až praští, autem se nedá kvůli ledu vyjet, potlučená noha a ruka v důsledku pádu na neuklizeném chodníku bolí jak vzteklá, nemluvě o rozervaných oblíbených džínách. Nálada pod psa a do toho úporné vytékání nějaké hnusné věci z nosu při každém přechodu ze zimy do tepla.





Není divu, že jsem zatoužil po nějakém tom člověkem způsobeném globálním oteplení, abych se aspoň trochu ohřál. Rozhodl jsem se proto, pročíst si nějaké ty zprávy OSN, které vysvětlují, že je teplo.

Jenže ouha! To nejde! Nikde to nejde najít! Ať hledám, jak hledám, zpráva IPCC nikde!

Nejdříve jsem narazil na hromadu článků z tisku. „Nejteplejší rok v historii“, „Otepluje se nejrychleji v dějinách“, „Otepluje se, klíšťatům začíná sezóna“, ale ať jsem to četl popředu, nebo pozpátku, nemělo to na teplotu v místosti žádný vliv.

Okamžitě mi došlo, že to je tím, že noviny a televize, jak známo, jsou naprosto nedůvěryhodné zdroje. Všechno se tam zveličuje, nafukuje a přehání s cílem vyvolat pozornost, získat čtenáře, diváky a zajistit si tak příliv peněz z inzerce. Bylo naprosto evidentní, že číst tyto články je naprostou ztrátou času, takže jsem usoudil, že nejlepší bude poohlédnout se po nějakých oficiálních dokumentech. Zadal jsem požadavek do Googlu a coby dup, vylíhl se mi na obrazovce oficiální web IPCC.

A kurva! Vždyť je to celé v angličtině! Jak mi má být teplo, když to není napsané česky! A myslet si, že nám v Čechách bude teplo, když si budeme číst anglické texty, si může opravdu myslet jen naprostý magor!

Hedal jsem dál, ale české překlady nikde. Ani na oficiálních místech! Český oficiální web IPCC? Neexistuje. Něco na stránkách Ministerstva životního prostředí? Prdlajs! Tak aspoň u meteorologů? Ani ťuk!

Samozřejmě, narazil jsem na nějaké „Shrnující zprávy pro politiky“, ale copak jsem nějakej vymaštěnej politik? Samozřejmě chápu, že je potřeba pro politické představitele trpící naprostým deficitem inteligence, protože nikdo aspoň trochu normální se na politiku nemůže dát, předžvýkat a pak stravitelnou formou, přiměřenou úrovni inteligence tohoto stavu, vyzvrátit oteplovací poznatky ve formě, aby je političtí představitelé pochopili.

Ale já nejsem žádný absolvent mateřské školky! Když chci, aby mi bylo teplo, tak potřebuji originální zdroje!

Jestli se nepletu, tak je poslední zpráva IPCC z roku 2007! Co dělal Bursík a jeho globální teplouši z ministerstva celou tu dobu? To si tam něco kolektivně honili po chodbách, místo práce? Třeba míč? Co dělá oficiální český IPCC náčelník? Proč s tím něco nedělá? Proč neinformuje veřejnost? Proč místo toho, aby si válel šunky někde na konferencích, to nezařídí?

Proč nejsou překlady zpráv IPCC v češtine veřejně k dispozici?

Jde o totální ignoranci, nebo o neschopnost? Nebo je to něco jako „Charta 77“, o čem všichni věděli, že existuje, ale nikdo si to nesměl přečíst? Nebo jde o důmyslný komplot, který má za úkol se vypořádat v Praze s bezdomovci tím, že se nechají zmrznout? Vždyť by stačilo vytisknout příručky, rozdat je bezdomovcům a nemusely by se vynakládat nesmyslné částky na zřizování útulků.
Možná jde o státní zájem. Státnímu rozpočtu by jistě způsobilo těžké problémy, kdyby teplárny přestaly nakupovat uhlí a jednorázově nakoupily příručky, které by masově rozdaly svým odběratelům. Výpadek DPH ve státním rozpočtu by byl jistě citelný.

Co mají dělat chudáci lidi třesoucí se zimou, kteří se nemohou ohřát, protože si nemají kde přečíst, že je teplo?

Já nechci, aby mi bylo teplo, teprve až se někdo uráčí to přeložit. To by taky mohlo trvat 100 let!
Chci, aby mi bylo teplo okamžitě!





Související články:
Za globální oteplování mohou mimozemšťani!
Medvědi příčinou globálního oteplení
Globální oteplení kontra inženýři
Klimatické šílenství
Umění manipulace




vlada | Rubrika: Šepoty a výkřiky | 11.01.2011, 14:58:00


3 komentáře:

  1. Struktura mysli přijde na řadu při vhodné příležitosti.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj! Tak jsem kouknul na články bloggerů, nabízených ve výběru Bloguje a tenhle mi přijde z mého pohledu nejlepší. Většinou jde o přitroublé tlachání nebo popis nějakých nudných událostí. Ale jsem si vědom toho, že tento článek nepatří k tvým nejlepším... ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Jaja, das ist recht. Kombinace emocionální excitace a zimy nejsou ideální komponentstvo pro špiškofou tforbu. Na druhou stranu mě naplňuje pýchou, že po přečtení zprávy v originálu přestala sněhová kalamita na letištích v Anglii. Škoda jen, že jsem to nečetl v ruštině. Ty potíže s ledem v Moskvě mě mrzí.

    OdpovědětVymazat