středa 25. března 2015

Lesk a bída myšlenkových experimentů

Lidstvo upadá. Je to zcela zřejmé. A co je na tom nejhorší, děje se tomu již od nepamětí. Každá nová generace je horší, než ta předchozí, méně vychovaná, ničeho si neváží a nic nezná. Lidstvo nám blbne a zcela zřejmě postupně spěje ke svému zániku.


Dá se to lehce dokázat. Zeptejte se ve svém okolí, koho chcete, a všichni budou s výše uvedeným názorem souhlasit. Těch pár (slovy dva), co nebudou souhlasit, to nevytrhne.

A bude hůř.

Situace je tedy jasná a můžeme tedy učinit z celé situace nějaké závěry. Je zcela zřejmé, že když budeme další vývoj lidstva aproximovat (to není sprosté slovo, ani synonymum 1 pro pohlavní styk), nezbytně dojdeme k nějaké mezní mezi, kdy lidstvo jako takové dosáhne takové úrovně zblbělosti, že jednotlivci se již nebudou schopni o sebe postarat a lidstvo vymře. Případně si přivodí, nějakou katastrofu, na kterou dojede.

Slibně se vyvíjí situace v globálním oteplení, protože jedno z možných řešení, je snížení uhlíkové stopy lidstva, které se nejrychleji dosáhne snížením počtu obyvatelstva na Zemi, protože lidi vydechují CO2. Taky by pomohlo vystřílet krávy, prasata a veškeré živočišstvo, protože to dělají taky. Krávy navíc prdí. Kdyby se to nepovedlo, tak se dá zakázat spalování a po kolapsu průmyslu nahnat lidi zpátky do jeskyní. Kdyby nepomohlo ani to, tak se o vyhynutí lidstva postarají rostoucí teploty, rostoucí hladiny moří, a případně kdyby bylo nejhůř, nástup nové, geologicky páté, doby ledové.

Co minulost?

Minulá generace byla o něco lepší, schopnější, vychovanější, chytřejší než současná. A minulé generace tvrdí to samé. Logický závěr je zcela zřejmý. Na samém počátku bylo lidstvo nejgeniálnější a nejschopnější. Pak už to šlo jenom dolů.

Pro příklady nemusíme chodit daleko. Například určitá část populace Zeměkrychle vypráví dochované pověsti o tom, že bůh stvořil Adama k obrazu svému. Soudě podle výsledku se mu to moc nepovedlo, protože lidi třeba neumí létat, což by se při promyšlenějším návrhu nestalo a lidstvo by nemuselo čekat, dokud bratři Wrightové nevymyslí letadlo.

Taky tam byl problém s Evou, na kterou v původním návrhu nedošlo, a musela se dodělávat narychlo s použitím toho, co zbylo a dokonce se musely použít součástky z již tehdy fungujícího Adama, kterému kvůli tomu bylo odebráno žebro. Zde si prosím povšimněme toho, že dříve vyrobený Adam byl pěkný zmetek, protože měl o JEDNO (= liché číslo) žebro navíc. To nesvědčí o nějak zvlášť promyšleném návrhu, spíš to svědčí o požívání alkoholu na pracovišti, které se dochovalo až do současné doby v podobě popíjení vína kněžími při provozování víry.

Bůh se musel cítit svými výrobky intelektuálně ohrožen, protože vydal zákaz vzdělávání 2 a na strom poznání umístil hada, aby to hlídal. Problém byl v tom, že Eva byla emocionálně excitována (nasraná) tím, že ji vyrobili ze zbytků a tak měla problém s (oběma) autoritami. Adam se patrně klidil z cesty, což je chování, které mají všichni muži bez výjimky v takovém případě vrozené. Zůstává otázka, zda nemohl s Evou něco udělat bůh. Na to je poměrně jednoduchá odpověď. Nemohl. Pokud totiž byla bůh muž, tak z hlediska ženy byla na stejné úrovni jako Adam. Kdo se někdy hádal s umanutou ženskou, ví o co jde. Pokud však byla bůh žena 3, tak je to ještě jednodušší. Už jste někdy viděli, když se hádají dvě ženské, že jedna dobrovolně ustoupí?

Eva tedy vzala situaci pevně do ruky, odvedla 4 si Adama ke stromu poznání a výsledkem je, že se lidstvo klonuje vlastním přičiněním. Každá kopie je pak zákonitě o něco horší, protože klonování není naprosto dokonalé. Od vzniku lidstva se tak hromadí genetické odchylky a lidstvo celkově blbne.

Je zcela zřejmé, že provedený myšlenkový experiment je validní (pro UB 7 = platný) a kdo by proti tomu měl nějaké intelektuální námitky, bude právě příkladem zmiňovaného zblbnutí lidstva. 8




1 Synonymum také není sprosté slovo (věta je narážkou na knihu Šťastný Jim, kde se hrdina dohaduje, zda není pro pohlavní styk synonymem slovo tanec)
2 Nedostatkem vzdělání se pyšní církve, proto dodnes používají dogmu.
3 Úroveň technického provedení Adama a okázalé opomenutí Evy ukazuje spíš na ženu.
4 Již ministr obrany USA, Robert McNamara říkal: „Když je chytnete pevně za koule, jejich srdce a rozum se přidají.“ 5
5 Mám fotografickou paměť a vím, že jsem to v minulosti četl. (nikoli v Přítomnosti) 6
6 Možná to říkal někdo jiný.
7 Úplně Blbý
8 Doufám, že Halík Belík neprohlásí, že není Konečná teorie všeho.




Související články

Podobenství, výuka, Aha!-efekt a kritické myšlení
Konečný protidůkaz
Piva, vína, alkoholy, stěnolezy a sedmichlapová pití
Informace, entropie a zblbnutí vesmíru
Dějiny vzniku křesťanství 
Reinkarnace v číslech
Globální oteplování kontra inženýři




5 komentářů:

  1. Skoro se mi zdá, že se Váš objevný článek pokouší tento posvátný proces sabotovat, nebo (nedejbože!) zvrátit zvyšováním úrovně poznání, že se člověče nestydíte :)

    OdpovědětVymazat
  2. Když já si nemohu pomoct. Někdo musí zářit jak Eärendil, když všechna světla hasnou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Safra, to jste mi dal :) musel jsem googlovat, a to jsem Silmarillion četl tak před půl rokem...

      Vymazat
  3. Nebyl jsem si jist pravopisem, tak jsem také využil služeb této umělé boží entity.

    OdpovědětVymazat
  4. Já bych, když dovolíte, nahradil slovo lidstvo slovem civilizace. Spousta civilizací na svou vzrůstající blbost již dojela. Ale je zajímavé, že vždy se našly zbytky nějakých pohrobků, kteří si nějakým zázrakem či mutací uchovali kvalitní genetický materiál (nebo maj nějaké lepší samoopravné kódy, které daného potomka kotrolují asi na základě nějakého hashe, nevim) a celá sranda začne nanovo.

    OdpovědětVymazat