středa 16. dubna 2008

Jak zrušit gravitaci

Tento příspěvek není z mé ruky, ale vzhledem k tomu, že správně vysvětluje některé dílčí aspekty Konečné teorie všeho, dovoluji si ho bez souhlasu autora umístit na tyto stránky. Pokud by mě však autor chtěl zažalovat za neoprávněné nakládání s uvedeným autorským dílem, budu prohlašovat, že jsem to vymyslel sám, protože pokud vím tresty za plagiátorství jsou podstatně menší než tresty podle autorského zákona (to může policie vtrhnout do vašeho bytu a zabavit vám počítač včetně myši).


Axiom1: Kočka padá vždy na všechny čtyři nohy (dá se zobecnit i na tří a pětinohé, případně n-nohé kočky. Pro n=0 teorie diverguje).

Axiom2: Krajíc padá vždy namazanou stranou dolů.

Nyní když přivážeme kočce na záda namazaný krajíc, namazanou stranou nahoru a necháme volně padat, snadno zjistíme, že dochází k frustraci systému – kočka nemůže spadnout, protože by musela spadnout na obě strany zároveň, což není možné. Efektivně tedy dochází ke zrušení gravitace. Experimentálně je toto dobře pozorovatelné při studiu černých děr – záření, které z černé díry vychází, je způsobeno tím, že některé kočky svůj krajíc nedopatřením sežerou a gravitačně se zhroutí. Konkrétní fyzikální realita každého vesmíru pak závisí na tom, čím jsou krajíce namazány. Pro gravitony z této teorie plyne, že jsou s největší pravděpodobností chlupaté a možná mají ocas.



.

7 komentářů:

  1. Má to vadu, pane kolego. Ten druhý \"axiom\" pochází z Murphyho dílny, zatímco první je všeobecně rozšířeným omylem. Co já už obrátil koček na záda... to byste nevěřil.

    OdpovědětVymazat
  2. To že druhý axiom vymyslel někdo jiný není podstatné. Podklady pro Speciální teorii relativity matematicky vytvořil Lorenz a Einstein to \"jenom\" dopočítal.

    OdpovědětVymazat
  3. první axiom jsem experimentálně ověřoval ve věku 12 let, kdy jsem našeho kocoura držel tlapami nahoru, že visel hlavou dolu a pouštěl jsem ho na podlahu z různých výšek. Jeho chování bylo plně v souladu s prvním axiomem.

    OdpovědětVymazat
  4. 1) lorenz propocital jen samotnou transformaci, ale nedal ji fyzikalni smysl. pokud se nemylim.:).
    2) to, ze krajic porad pada namazanou stranou dolu, je v urcitych pripadech experimentalne overeny fakt, videla jsem to v nejakem poradu. jako hlavni predpoklad se bere to, ze pada ze stolu, a taky \"standartni velikost\" krajice:)a taky to, ze v t=0 krajic byl namazanou stranou nahoru. tak potom lze propocitat drahu krajice ze stolu a pocet otacek krajice, z ceho vyplyne, ze je velice pravdepodobne, ze pristane namazanou stranou dolu. jde samozrejme o aproximovany model, ale to vsude:)

    OdpovědětVymazat
  5. ad 1) Zcela správně
    ad 2) Proto je taky přivazujeme kočce krajíc namazanou stranou nahoru.

    OdpovědětVymazat
  6. kdyz uz radi ctete kraviny udelam vam lepsi :
    mame ptaci perko padajici k zemi rychlosti 0,2m/s o hmotnosti 5g, dale mame sklenenou kouly padajici k zemi rychlosti 10m/s o hmotnosti 150g pokud perko uzavreme do teto sklenene koule bude ji pri padu brzdit prestoze hmotnost soustavy vzroste protoze perko pada pomaleji tak se prilepi na horni cast vnitrku koule takze pokud tu kouli nacpeme perama bude se rychlost jejiho padu nekonecne priblizovat 0,2m/s ale o tu kouly toho nikdy nedostahne :D ( pro dmnty ze zakladky )

    OdpovědětVymazat
  7. Bezva Bravo! Je to nejlepší trik!

    OdpovědětVymazat