pondělí 4. ledna 2010

Nabídka publikování článku

S Novým rokem nově. Je ustáleným zvykem si do nového roku dávat novoroční předsevzetí. Jen málokdo je natolik silná osobnost, že přeskočí fázi předsevzetí a přistoupí rovnou ke změnám.





Nuže tedy změna.
Existují lidé, kteří nemají svůj blog. Existují lidé, kteří mají co říci, ale nechce se jim z nejrůznějších důvodů blog zakládat, zvláště když tadyvší provozovatel jim ho po třech měsících nečinnosti smaže. Existují lidé, kteří mají co říci k zde publikovaným článkům. Existují lidé, kteří nemají co říci ke zde publikovaným článkům, ale mají co říci ke Konečné teorii všeho. A konečně ještě existuje minoritní skupina lidí, kteří se snaží v diskuzi vyvrátit mnou zjevené pravdy místo toho, aby formulovali pravdy svoje.

Všem těmto lidem nabízím publikaci jejich článku zde.

Pentapravidla
Dotyčný, nechť zašle svůj autorský text a pokud se mi bude chtít, tak ho uveřejním.
Texty by se měly tematicky pohybovat v oblasti dané zaměřením blogu.
Každý text nechť je obdařen nadpisem a jménem autora.
Autor nechť prostřednictvím vzkazovníku zanechá spojovací mail.
Autor nechť sdělí, do které rubriky chce text zařadit, nebo to učiním za něj.

Vysvětlení rubrik
Rubriky jsou dvě, což však neznamená, že by jich nemohlo být více, mohlo. Do rubriky Teorie všeho patří takové texty, které svým vyzněním zjevují pravdu. Do rubriky Šepoty a výkřiky pak takové texty, které svým vyzněním zjevují levdu, anebo častěji pravdu znevažují. Někdy se ovšem stává, že text místo v rubrice druhé skončí v rubrice předposlední bez toho, že by si záměny někdo nějak zvlášť všiml.

Vysvětlení záměru
Lenost a snaha o posílení vlastního ega pomocí počitadla přístupů.

Posts kříptum
Během následujících dní bude publikován první doraživší text, který se zabývá časem, přítomností a jejím subjektivním vnímáním.




Související článek
Mission statement



Rubrika: Teorie všeho | 4.01.2010, 16:10:00





.

6 komentářů:

  1. Svůj text jsem Vám zaslal pomocí odkazu \"napište mi\".

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, odkaz \"napište mi\" spáchá doručení mailu.

    OdpovědětVymazat
  3. Pozor, ta idiotská věc \"napište mi\" spáchá taky výmaz češtiny z textu.
    Vloženo
    děťěďópřděéíóěľěé
    Obdrženo
    vzkaz: detedoprdeeioelee ()
    To musel vymyslet někdo hlavou, jinak to není možný.

    OdpovědětVymazat
  4. Vláďo,
    velice děkuji za nabídku, nad kterou jsem se velmi zahloubal. Hloubal jsem nad ní i když nebyla určena přímo mně, několik dní, až jsem se dohloubal k závěru, že nenapíšu. I když by se mi možná chtělo. Jsem člověk, který bere každou výzvu osobně a tak se cítím povinován jí s poděkováním prozatím odmítnout. Není to, jak sám doufám, sobectví a ješitnost, která mne vedla k tomuto rozhodnutí. Pokusím se to vysvětlit.
    Jsem heterosexuál, který, bez ohledu na pohlaví dotazujícího:\"Nevíte někdo, kolik je hodin?\", reaguje na dotaz (výzvu), i když nebyl(a) určena přímo mně, odpovědí. Buď řeknu, že nevím, nebo sdělím údaj. Mlčím v případě, že správný údaj již poskytl někdo jiný.
    Myslím, že nejsem ten, který jen čeká, až něco učiní někdo jiný. Ač nežiji ze dne na den metodou \"Carpe diem\", tak vždy zvažuji faktory \"já, tady a teď\". Snažím se o rozhodnutí pokud možno v souvislostech a s nadějí v perspektivu. Proto ne. Pokusím se uvést hlavní důvody.

    1. Na tento web si chodím vlastně odpočívat. Tj. přijít na jiné myšlenky, potříbit si je. Pokud bych sem napsal, přišel bych o to. Přišel bych o odpočinek, možnost potříbit si.
    Přišel bych tak o svůj volný čas. Ten já si chráním, protože jakousi svobodu a možnost seberealizace shledávám v tom, že mám volný čas. Tj. čas, kdy dělám to, co chci a skrze co se realizuji. Bráním se tomu, abych se dostal \"do vleku\" svého volného času. Říkám tomu \"spirála volného času\", která má dvě tváře.
    První tvář je ta, kdy člověk obětuje svůj volný čas na to, aby si opatřil prostředky na to, aby mohl kvalitněji trávit svůj volný čas, který nemá, protože jej obětuje tomu, aby si opatřil prostředky, které potřebuje na to, aby mohl kvalitněji trávit svůj volný čas...
    Druhá tvář je ta, kdy člověk nemá čas na sebe a své zájmy pro své koníčky...

    2. V tuto chvíli vlastně nevím přesně co a jak napsat. Témat vážných i nevážných je mnoho, přístupů nemlich. Nevím, nerozhodl jsem se. Rozhodovat se ani moc nechci, protože si nejsem jist, zda by mi na důsledky toho rozhodnutí \"zbylo\". Já bych nechtěl dělat něco špatně nebo napůl, když to vůbec dělat nemusím. Už kvůli mně.
    Například přítel mne víc než dva roky umlouval, abych přispěl na jeho oblíbený web. Přemluvil. Já pak v loni koncem října napsal první glosu. Dnes připravuji čtvrtou a ješte jsem dal dva příspěvky na blok. Několik lidí mne kvůli tomu i oslovilo, tak to beru i jako závazek pokračování.

    3. Tenhle autorský web je zatraceně dobrý, což přičítám osobě autora i čtenářů. Diskuze jsou podnětné, mají smysl a vývoj i dík zásahům autority autora. Mělo-li by docházet k meziautorským zásahům, pak si nejsem jist, zda by to bylo ke prospěchu.

    Takže, milý Vláďo, přeji Vám hodně tvůrčích úspěchů pro rok 2010 i další. Já Vás v tom nechám. Budu si zároveň přát a držet palce, aby mé přání nezůstalo liché. Piš.
    Zároveň budu budu doufat, že nedopadnu jako ten malý medvídek z pohádky, která se vypráví dnes dětem trochu jinak. Ta je o tom, jak se vrátí medvědí rodinka z lesa domů.
    \"Kdo mi jedl z mé misky!?\" Horlí mědvěd.
    \"I z mé misky ujedl!\" Dodává medvědice.
    \"Mně taky, mně taky!\" Hlásí medvídě.
    Jdou se rozhlédnout po doupěti. Z ložnice je cítit zápach. Medvěd sáhne pod postel a vytáhne nočník.
    \"Kdo mi to sral do mého nočníku!?!\"
    \"I do mého nočníku někdo sral!\" Dodává medvědice.
    \"U mně ne, u mně ne, já měl nočníček schovaný!\" Jásá medvídě.
    \"Někdo se mi válel v posteli!!!\" Rozčiluje se medvěd.
    \"I v mé posteli někdo ležel!\" Doplňuje medvědice.
    Medvídek se dívá na svou postýlku a zaraženě mlčí.
    \"A co ty, medvídku?\" Ptá se matka.
    \"Neměl jsem si ten nočníček schovávat...\" Odpoví smutně medvídek.

    Takže ještě jednou hodně tvůrčích sil!

    OdpovědětVymazat
  5. Miloši, děkuji za příspěvek, který se limitně článku blíží. A u těch medvídků navrhuji poněkud odlišný závěr, kdy medvídek nadzdvihne peřinu, pak ji zase položí a řekne: \"Nikdo tady není, honem zhasnout a jdeme spát.\"

    OdpovědětVymazat
  6. A pak dodá:\"Mami, můžu si jít lehnout k tobě?\"

    OdpovědětVymazat